Grad

Dančari se oprostili od Luka Dalmatina

Dančari se oprostili od Luka Dalmatina

Dirljivim tekstom objavljenim na portalu Dance.hr, Dančari su se oprostili od Luka Dalmatina.

‘Sa srcem punim tuge, ali i ponosa što smo ga imali u svojim životima, na groblju u Močićima oprostili smo se od našega dragoga Dančara, Konavljanina, Dubrovčanina, dr. Luka Dalmatina. Generacije će ga pamtiti po predanom radu u operacijskoj dvorani dubrovačke Opće bolnice, gdje je ostavio dubok trag među kolegama i mnogobrojnim pacijentima. Vjerojatno ne postoji osoba u dubrovačkom kraju koja je naišla na odgovor ‘ne’ iz usta dr. Luka za bilo koju intervenciju, preporuku u vezi medicinskog stanja, kontakt sa kolegama liječnicima.
Mi ćemo dr. Luka Dalmatina pamtiti sa naših Danača gdje se donedavno svakodnevno družio uz partiju bridge-a, i uživao u našemu malome raju. Uvijek blag i spreman na ugodan razgovor, čak i u vezi medicinskog stanja, iako je bio van radnoga mjesta – uz takav čovjekoljubljiv nastup, pridonosio je onome ‘dančarskom’ osjećaju dnevnoga boravka i ‘pridružene’ obitelji koja to nije. Uvijek je s posebnom pažnjom vodio brigu o svome ocu Pavu, također našem Dančaru, te svojoj djeci koja nastavljaju dančarsku tradiciju u obitelji Dalmatin. Počivajte u miru dragi dr. Luko, i vidimo se opet u miru na nebeskim Dančama.

 

FOTO: Dance.hr/DuList

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist