Grad

Danas je Europski dan žrtava kaznenih djela, DEŠA pruža besplatnu podršku

Danas je Europski dan žrtava kaznenih djela, DEŠA pruža besplatnu podršku

Danas, 22. veljače je Europski dan žrtava kaznenih djela. Godišnje se na prostoru Hrvatske prijavi i do 80.000 kaznenih dijela, te se svatko od nas može naći u poziciji žrtve ili svjedoka.

Često je svjedočenje izuzetno neugodno i krajnje uznemirujuće iskustvo zbog ponovnog proživljavanja tog događaja, ali i nepoznavanja okolnosti sudskog procesa, osjećaja vlastite nekompetentnosti te osjećaja usamljenosti.

DEŠA – Dubrovnik obavještava svoje sugrađane da započinje sa provedbom projekta „Psihosocijalna podrška žrtvama i svjedocima na području Dubrovačko neretvanske županije“ uz potporu Ministarstva pravosuđa. DEŠA će kroz ovaj projekt putem telefona, maila ili osobnim kontaktom u prostorijama udruge pružati emocionalnu podršku i potrebne informacije svim žrtvama i svjedocima koji zatraže pomoć.

Uz potporu Ministarstva pravosuđa u cijeloj Hrvatskoj se uspostavila mreža organizacija civilnog društva koji pomažu žrtvama i svjedocima neposrednim pružanjem emocionalne podrške, davanjem praktičnih informacija (informiranje o pravima svjedoka i žrtava, o tijeku sudskog postupka, o strankama u postupku i njihovoj ulozi, o nejasnoćama vezanim za postupak i sl) te informiranjem o djelovanju drugih udruga ili institucija koje mogu adekvatno odgovoriti na specifične potrebe pojedinih svjedoka ili žrtava. U Dubrovniku se takva usluga pruža u prostorijama udruge DEŠA putem telefona 020 311 625, maila zip@desa-dubrovnik.hr ili osobnim dolaskom u vremenu ponedjeljak – četvrtak od 16:00 – 18:00 h u prostorije DEŠE, Frana Supila 8.

U ovom projektu sudjeluje i Ministarstvo unutarnjih poslova na način da žrtvama i svjedocima kaznenih djela već pri prvom kontaktu uručuju pisanu obavijest o mogućnošću dobivanja emocionalne i psihosocijalne pomoći u udruzi DEŠA.

Pomoć koju žrtve i svjedoci mogu ostvariti u DEŠI je besplatna i anonimna!

Kontakt:

DEŠA Dubrovnik:

http://desa-dubrovnik.hr/

tel: +385 20 311 625

e-mail: zip@desa-dubrovnik.hr

FB: Podrška žrtvama i svjedocima DNŽ

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist