Kultura

Danas i sutra Dan otvorenih vrata HAZU-a

Danas i sutra Dan otvorenih vrata HAZU-a

Povodom Dana otvorenih vrata Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti koji se održavaju 25. i 26.studenog, u Arboretumu Trsteno će biti postavljena izložba starih razglednica koje prate razdoblje perivoja od kraja 19. st. do 60 -ih godina 20. stoljeća.

Također će se za zainteresirane posjetitelje organizirati stručno vodstvo uz posebni naglasak na povijesni razvoj površina ladanjskog posjeda kao i na prikaz razvoja perivojne flore kroz povijesna razdoblja s osvrtom na najstarije biljke i dimenzijama najveća stabla u Arboretumu.

Radno vrijeme Arboretuma je od 8 do 16 sati. Sve informacije mogu se dobiti na telefon 751-019 ili na email. arbor@hazu.hr. Ulaz besplatan.

Osim toga, jutros je predavanje „Sorkočevići (Sorgo): Posljednji izdanci intelektualnog sjaja Republike” u dubrovačkom Zavodu za povijesne znanosti HAZU-a održala prof. dr. sc. Slavica Stojan.

Naime, u  tridesetak  znanstvenoistraživačkih  i  muzejsko-galerijskih  jedinica  Akademije  u Zagrebu  i  četrnaest  gradova  Hrvatske  održat će  se  raznovrsne  prezentacije,  promocije  i predavanja  kojima će  akademici,  znanstvenici  i  umjetnici  pojedinih  jedinica  približiti osjetiteljima znanstvenu, kulturnu i umjetničku djelatnost Hrvatske akademije.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist