Županija

DAN OPĆINE KONAVLE Pripadnici Policijske udruge branitelja PU 91. i ONB uplovili u Cavtat

DAN OPĆINE KONAVLE Pripadnici Policijske udruge branitelja PU 91. i ONB uplovili u Cavtat

Uplovljavanjem broda Karaka s pripadnicima Policijske udruge branitelja PU Dubrovnik 91. i pripadnika Odreda naoružanih brodova počelo je svečano obilježavanje Dana Općine Konavle i 25. godišnjice oslobođenja.

Pripadnike udruge i ONB-a koji su sudjelovali u ratu i oslobođenju Konavala, dočekalo je izaslanstvo Općine Konavle na čelu s načelnikom Božom Lasićem i predsjednikom Općinskog vijeća Ivom Simovićem koji je i sam sudjelovao u oslobađanju Konavala. Predstavnici udruge su ujedno položili vijenac na spomenik dr. Franju Tuđmanu.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić povodom početka programa obilježavanja rekao je kako je u posljednjih 25 godina napravljeno puno, no kako je pred Konavlima dug put usmjeren prvenstveno na mlade.

– Ove godine slavimo 25. godina od oslobođenja Konavala. Evociramo uspomene na rat, ali mislimo na budućnost. U posljednjih 25 godina se napravilo dosta, ali moramo još puno učiniti. Usmjeravamo se na mlade obitelji kako bi stvorili uvjete za njih, a sve ovo što smo dosada napravili daje nam razloga za optimizam. Imamo dobru suradnju s državom, podržali su izgradnju kanalizacije u Moluntu, na Grudi, ustupaju nam Prevlaku za uređenje Muzeja. Itekako imamo razloga za optimizam – rekao je Lasić.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist