Županija

DAN BROJA 112 Kako rade naši heroji

DAN BROJA 112 Kako rade naši heroji

Tradicionalno je obilježen Dan jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, danas u prostorijama Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik. Sastanak svih hitnih službi i operativnih snaga svjedoči koordiniranosti koju ove službe održavaju u svrhu prevencije i rješavanja kriznih situacija.

Voditelj županijskog centra 112, Zoran Benić istaknuo je kako kako je samo prošle godine centar zaprimio 44 489 poziva, od čega više od 29 tisuća namjenskih, a ukupno je evidentirano 12 934 događaja. Istaknuo je kako je poznatost broja 112 u Hrvatskoj u prosjeku 65 posto, dok je u Europi taj postotak bliži brojki 28, što svjedoči o snazi ovoga broja u Hrvatskoj.

Pročelnica Područnog ureda za zaštitu i spašavane, Ana Miličić Kordić napomenula je kako se sve službe koje su se danas sastale, sastaju redovno na radnim sastancima tokom cijele godine kako bi se usavršilo njihovo međudjelovanje.

Na sastanku su sudjelovali i predstavnici Gradskoga društva Crvenog Križa Dubrovnik Vicko Mihaljević i Živko Šimunović, Tomislav Margaretić kao počasni gost zbog poznatoga čina spašavanja više kajakaša ovoga ljeta te brojni drugi.

U sklopu dana otvorenih vrata Županijski centar 112 će posjetiti učenici prvog razreda Osnovne škole Lapad, Područne škole Montovjerna i predškolci Dječjeg vrtića Škatulica.

 

Pročitajte još

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist

Vodovod osigurao bolju vodoopskrbu Dubrovačkog primorja

Dulist