AktualnoCrna kronika

Cvijeto Antunović u kolicima izveden iz bolnice i otpremljen za Remetinec

Cvijeto Antunović u kolicima izveden iz bolnice i otpremljen za Remetinec

Pred Općom bolnicom Dubrovnik od ranih jutarnjih sati odvijala se prava drama. Po nalogu Županijskog suda u Dubrovniku izravno je iz bolnice, nakon što je dobio otpusno pismo, Cvijeto Antunović sproveden u Remetinec.

Antunović je bolnicu napustio u invalidskim kolicima, a u Remetincu bi trebao odslužiti godinu i pol dana preostale kazne zbog silovanja.

Naime, Antunović je hospitaliziran na odjelu neuorologije zbog epileptičnog napada i dijabetesa te je jutros trebao napustiti bolnicu gdje su ga čekali policijski službenici po nalogu Županijskog suda u Dubrovniku.

– Uskraćeno mi je pravo na liječenje. Na proljeće sam imao prometnu nesreću. Nakon moždanog udara pred par godina morao sam nedavno operirati glavu. Sada je još uslijedio epileptični napad. U jako sam lošem stanju i preporuka svih liječnika je da ne mogu na odsluženje kazne. Dobio sam uputnicu za nastavak liječenja u Varaždinskim toplicama i tamo sam trebao biti 26. lipnja, no sud mi je ukinuo toplice i uskraćuje mi pravo na liječenje – rekao je za DuList Cvijeto Antunović koje mu je nakon saznanja da ga jutros očekuje privođenje, tlak skočio na 230 te je primio infuziju.

Podsjetimo, nakon nekoliko oslobađajućih presuda Prvostupanjskog županijskog suda za silovanje iz 2009. godine, tada maloljetne Čehinje, Vrhovni sud ukida i vraća postupak na početak. Početkom ove godine stigla je pravomoćna osuđujuća presuda te je danas (u petak) Antunović i odveden na odsluženje kazne.

 

Pročitajte još

NE DAJTE DA BUDE VAŠA 83 posto građevinskih tvrtki propada

Dulist

POČELA SEZONA KAMPERA Luksuzan, a besplatan smještaj

Dulist

S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća, odlučuje se o gradnji Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist