Aktualno

‘ČUVARI PRIRODE’ Mališani iz Palčice učili o važnosti očuvanja prirode

'ČUVARI PRIRODE' Mališani iz Palčice učili o važnosti očuvanja prirode

Predškolci Dječjeg vrtića ‘Palčica’ na kreativan su način učili o važnosti očuvanja prirode kroz izradu pernica i plakata od recikliranih materijala, što je samo jedna od aktivnosti koja se održala u sklopu eko projekta DV Dubrovnik ‘Čuvari prirode’ čiju je važnost prepoznala i Valamar Riviera.

Sami projekt je započeo početkom ove godine s ciljem uvrštavanja eko sadržaja u odgojno-obrazovni rad, poticanja djece na ekološki odgovorno ponašanje, ukazivanja važnosti brige za okoliš i očuvanja okoliša te razvoja vještina očuvanja okoliša u, za djecu bliskim, situacijama.

– Jako nam je drago što smo ostvarili uspješnu suradnju s Valamar Rivierom čija je donacija svakako pridonijela kvaliteti i raznovrsnosti materijala koje su djeca Dječjih vrtića Dubrovnik koristila u sklopu projekta ‘Čuvari prirode’. Vjerujemo da smo djeci uspjeli prenijeti eko poruke te djelovati na razvoj njihove ekološke svijesti, pozitivnog stava prema prirodi i široj društvenoj zajednici te će se odgojno-obrazovni rad nastaviti u tom smjeru. Osim ovog projekta, hotel Valamar Club Dubrovnik ove je godine ugostio velik broj mališana iz naših vrtića u sklopu programa ‘Mali turizam’ te se nadamo da će se naša suradnja nastaviti i dalje – izjavila je ovom prigodom Boja Milan Mustać, ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik.

Podrška ovakvoj vrsti projekta čini idealnu simbiozu dvaju od devet krovnih programa društvenog odgovornog poslovanja Valamar Riviere i to onog ‘Mali turizam’, koji obuhvaća suradnje s dječjim vrtićima u destinacijama Valamar Riviere te programa ‘Zeleni Valamar’, koji je usmjeren na inicijative čija je tema zaštita okoliša.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist