Politika

“Ćuk perje mijenja, ćud nikad!”

"Ćuk perje mijenja, ćud nikad!"

Ćuk perje mijenja, ali ćud nikako – poručio je gradonačelniku vijećnik Teo Andrić, vezano za posjet i izjave trebinjskog gradonačelnika Dobroslava Ćuka.

– Jasno mi je da ste trebali i morali nazočiti na tom skupu, ali ste se trebali pripremiti za očekivane provokacije i cinizam čovjeka, kojega zamislite i Božidar Vučurević naziva četnikom. Zbog svega što nam se dogodilo trebali ste njegove izjave odbaciti s gnušanjem, jer to je već poznata retorika u stilu 'Tko nas bre zavadi' – govorio je Andrić, upitavši gradonačelnika zašto je dozvolio „da nam Ćuk baca sol na još otvorene rane i zašto nas niste zaštitili od njegovih provokacija“.

– Grad Dubrovnik i njegovi građani svjesni su svake žrtva koja je u Dubrovniku pala. Sjećajući se tih vremena od prije 20 godina pozdravljamo svaku inicijativu koja će mir, koji je nametnut snagom Hrvatske vojske, voditi polako prema pomirbi – rekao je gradonačelnik Vlahušić, odgovorivši na pitanje vijećnika.

O izjavama Ćuka pitala je i nezavisna vijećnica Doris Lepeš Matić, koja smatra kako bi Grad Dubrovnik trebao po tom pitanju uputiti priopćenje, jer „i šutnja u konačnici znači odobravanje.

– Hoćete li tim priopćenjem nedvosmisleno osuditi izjednačavanje krivnje – pitala je Lepeš Matić, na što je Vlahušić odgovorio kako „i u obrani nije sve dozvoljeno, i u obrani treba imati dignitet.“
– Da se mene pita, jedini kontakt s Ćukom bio bi u Haagu u svojstvu svjedoka – poručio je i vijećnik Marinko Vlahinić

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist