Sport

ČUDO IZ MEĐUGORJA Marin Čilić osvojio US Open!

ČUDO IZ MEĐUGORJA Marin Čilić osvojio US Open!

Hrvatski tenisač Marin Čilić pobjednik je Grand Slam turnira US Opena!

Međugorac je tako, nakon Ive Majoli 1997. i Gorana Ivaniševića 2001., postao treći Hrvat s Grand Slam naslovom. Pripalo mu je na kraju i tri milijuna dolara, a na najnovijoj ATP ljestvici zauzet će 9. mjesto.

Što reći o finalnom meču? Za sat i 53 minute Čilić je u glatkoj pobjedi 6:3, 6:3 i 6:3 na Stadionu Artura Ashea bio dominantan protiv Japanca Keija Nishikorija, koji ni ujednom trenutku ‘jednosmjerne ulice’ nije uspio ozbiljnije zaprijetiti fantastičnom Hrvatu.

– Sve o čemu sam ikada sanjao i za što sam radio danas se ispunilo. Svim igračima koji naporno rade ovo je dokaz da će im se trud jednog dana isplatiti – izjavio je Čilić neposredno prije podizanja pehara.

– Moj mi je tim posljednjih godina donio nešto posebno u igri, pogotovo Goran. Najvažnije što mi je usadio je užitak u igranju tenisa, za mene je to danas prava zabava. Ovdje sam uživao i igrao najbolji tenis karijere – dodao je Čilić.

Slavili su skupa s Marinom u New Yorku njegov trener Goran Ivanišević sa stručnim stožerom te brat i djevojka, lijepa Cavtajka Kristina Milković. Slavit će se i diljem Hrvatske, a zasigurno najglasnije u Marinovom Međugorju.

 

US Open, finale (M)
Čilić (14) – Nishikori (10) 6:3, 6:3, 6:3

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist