Hrvatska

CROBAROMETAR SDP skoro sustigao HDZ, MOST nastavlja gubiti potporu

CROBAROMETAR SDP skoro sustigao HDZ, MOST nastavlja gubiti potporu

Rezultati novog istraživanja Crobarometar pokazuju kako se nastavlja trend opadanja podrške MOST-u.

Prema najnovijim podacima istraživanja koje je objavila Nova TV, HDZ uživa potporu 29 posto birača, a SDP može računati na 28,6 posto birača. MOST je travanj završio na 6,9 posto – skoro jedan postotni poen manje nego mjesec ranije. Živi zid je postojan sa 6,8 posto potpore, a stranka Bandić Milan 365 u ovom trenutku uživa potporu 4,6 posto birača.

Porastao je broj građana koji misle da će Vlada odraditi mandat do kraja i sada je njih 58 posto, a još prije mjesec dana bilo ih je 51 posto. Zato je pao i broj onih koji misle da ćemo na prijevremen izbore. Takovih birača ima 36 posto. Vladajućoj koaliciji vjeruje preko 90 posto HDZ-ovih i 66 posto MOST-ovih birača.

Vladine politike sada podupire 47 posto birača, vise nego prije mjesec dana kada su one bile u manjini. Istodobno 42 posto birača ne podupire vladine politike. I jedna i druga skupina građana već treći mjesec rastu.

Za 64 posto građana zemlja ide u lošem smjeru i to je već 4 mjeseca tako. Istodobno pada i optimizam da Hrvatska ide u dobrom smjeru: sada to misli 28 posto ispitanika. Njih 8 posto odgovorilo je da ne zna. Preko 80 posto HDZ-ovih birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru, ali i svaki drugi birač MOST-a.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist