Hrvatska

CROBAROMETAR HDZ očuvao vodstvo, OraH opet preskočio SDP

CROBAROMETAR HDZ očuvao vodstvo, OraH opet preskočio SDP

HDZ i dalje ima najjači rejting, a ORaH je ponovno prestigao SDP, pokazuje novo istraživanje Crobarometar koje je provela agencija Ipsos puls, a objavila Nova TV.

HDZ uživa potporu 25,3 posto birača. ORaH je na drugom mjestu sa 18,5 posto potpore (jedan posto više nego u listopadu), a SDP se vratio na treće mjesto sa 17,5 posto.

HDZ-ova koalicija trenutačno uživa potporu 30,3 posto birača, a SDP-ova je na 20,5 posto potpore. ORaH je na 19,4 posto potpore birača. Ostale koalicije mogle bi imati važnu ulogu u postizbornom slaganju Vlade. Savez za Hrvatsku tako ima 4,2 posto potpore, a Laburisti su na 3,5 posto, dok Bandićeva lista osvaja 3 posto. Ostale stranke ili koalicije imaju potporu od 7,4 posto, a neodlučnih je 11,6 posto građana Hrvatske.

Vladinu politiku ne podupire 77 posto birača. Podupire je tek 19 posto, a ne zna 4 posto birača. Istodobno 79 posto birača misli da će Vlada odraditi mandat do kraja, a u to ne vjeruje njih 16 posto, dok 5 posto ne zna.

Očekivano, pesimizam traje godinama i u ovom trenutku 85 posto birača smatra kako zemlja ide u lošem smjeru, da je smjer dobar smatra samo 11 posto. Ne zna njih 4 posto. Vlada školskim ocjenama ima ‘dvojku’ ili ocjenu 2,01 kao i Hrvatski sabor s 1,89. Predsjednik ima ‘trojku’ ili ocjenu 2,98.

Izvor: Dnevnik.hr

Pročitajte još

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist

ČEŠLJAJU SE LAŽNA BOLOVANJA Pacijentima ništa, liječnicima kazne čak i otkazi!

Ivana Mijić Vulinović