Aktualno

CROATIA AIRLINES Sigurnost putnika i članova posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena

CROATIA AIRLINES Sigurnost putnika i članova posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena

Croatia Airlines oglasila se priopćenjem vezano za sinoćnji let ove kompanije iz Dubrovnika u Osijek, koji je zbog ‘indikacije tehničkog kvara sustava za hidrauliku preusmjeren na Pleso’.

– U skladu sa sigurnosnim procedurama tvrtke i preporukama proizvođača zrakoplova za takve situacije, kapetan je odlučio preventivno pokrenuti emergency proceduru za slijetanje.

Zrakoplov je pritom preusmjeren u Zagreb, a u 23 sata i 22 minute i sigurno je sletio u zagrebačku zračnu luku s 21 putnikom. Dakle, emergency procedura za slijetanje pokrenuta je preventivno i to isključivo zbog opreza te maksimalne sigurnosti putnika i članova posade. Slijetanje je obavljeno u skladu s najvišim sigurnosnim standardima i bez ikakvih poteškoća.

Pritom valja napomenuti kako su sustavi za upravljanje zrakoplovima udvostručeni te da u slučaju otkaza jednog sustava i dalje postoji tzv. back up sustav, koji omogućuje sigurno upravljanje zrakoplovom. U skladu sa svim navedenim, sigurnost putnika i članova posade na sinoćnjem letu ni u jednom trenutku nije bila ugrožena – navode iz Croatia Airlinesa.

Napominju kako je svim putnicima s leta OU625 odmah nakon slijetanja ponuđen hotelski smještaj ili autobusni prijevoz do Osijeka o trošku kompanije, a svi su prihvatili zemaljski prijevoz do krajnjeg odredišta u koje su stigli u 3 sata iza ponoći.

Ističu i kako je netočno da je „zrakoplov prisilno sletio zbog problema sa stajnim trapom“, jer je ‘jučerašnje slijetanje bilo rutinsko, prema uobičajenoj sigurnosnoj proceduri i nipošto ne može dovoditi u kontekst s bilo kakvom nesrećom’.

Netočne su i tvrdnje, govore iz CA, da je „pilot primijetio da ne može izvući stajni trap“ i „pilot je imao indikaciju da se u prilazu Osijeku nije spustio nosni kotač“, već je točno da je kapetan primijetio indikaciju kvara na sustavu hidraulike.

Pročitajte još

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist