Crna kronika

Crni tjedan na dubrovačkim cestama

Crni tjedan na dubrovačkim cestama

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 35 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe smrtno stradale, pet osoba je teže, a 21 je lakše ozlijeđena.

Najčešći uzroci ovih prometnih nesreća su neprilagođena brzina, nepropisno pretjecanje i neustupanje prednosti prolaska.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 10.kolovoza, oko 18 sati, u blizini Brne na Korčuli 21-godišnjak je izgubio nadzor nad vozilom i sletio u provaliju, prevrnuo se na krov i udario u bor. Tom prilikom 19-godišnji putnik iz vozila teže je ozlijeđen te je nakon ukazane liječničke pomoći helikopterom prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju.

Iz PU dubrovačko-neretvanske pozivaju vozače da se pridržavaju prometnih propisa poglavito u odnosu na poštivanje ograničenja brzine kretanja, korištenje sigurnosnih pojaseva, kao i da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje i da ne ulaze u rizična pretjecanja bez obzira na gužvu. Posebno upozoravaju vozače da se u slučaju umora pravovremeno zaustave i odmore.

Pročitajte još

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist