Grad

CRNI SCENARIJ Lančani sudar s dvoje mrtvih

CRNI SCENARIJ Lančani sudar s dvoje mrtvih

Vozač autocisterne preminuo je i ostao zaglavljen u kabini dok je u ostalim vozilima koja su sudjelovala u nesreći jedna osoba smrtno stradala, a šest osoba je ozlijeđeno.


Scenarij je to jutrošnje vježbe žurnih službi na Mirinovu. Naime, žurne službe uvježbavale su situaciju u kojoj je iz  neutvrđenih razloga došlo do sudara tri osobna vozila, nakon kojeg je došlo do naleta autocisterne za prijevoz zapaljivih tekućina. Uslijed udara cisterna se prevrnula i sletila u more te sada prijeti istjecanje sadržaja cisterne u more.

Na Mirinovu se tako provjeravala sposobnost i koordinacija žurnih službi pri većim prometnim nesrećama u kojoj ima veći broj ozlijeđenih osoba s raznim stupnjevima ozljeda te prijeti onečišćenje mora uslijed prevrtanja auto cisterne za prevoze naftnih derivata.

Cilj vježbe je provjera u kojem vremenskom razdoblju je moguće pristupiti oslobađanju i zbrinjavanju većeg broja unesrećenih iz vozila i mora, te funkcionira li „zlatni sat“ u ovakvim slučajevima i ako ne što učiniti po tom pitanju. U vježbi su sudjelovali sve žurne službe koje djeluju na teritoriju Grada Dubrovnika.

-Vježbe u sustavu vatrogastva i civilne zaštite kod prirodnih i tehničko – tehnoloških nesreća, najsloženija su i najefikasnija forma obuke i osposobljavanja organiziranih snaga te provjere osposobljenosti i pripremljenosti sustava u cijelosti, što nam je kad smo krenuli u cijelu organizaciju bio i najvažniji cilj cijelog događanja – izjavio je Zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Stijepko Krilanović

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist