DuList IN

Crna Gora – planinski raj za zimski odmor i utočište za rekreativce i avanturiste

Crna Gora - planinski raj za zimski odmor i utočište za rekreativce i avanturiste

Nakon dinamične 2017. godine, koja je protekla u žurbi kako bi se ostvarili svi zacrtani planovi, što podrazumijeva i neizbježnu dozu stresa za sve nakon praznika i spektakularnih dočeka u najluđoj noći u godini, vrijeme je i za savršeno osmišljen odmor.

Blagodati zime treba iskoristiti i sebi priuštiti uživanje te rekreaciju u sniježnim krajevima. Ove zimske sezone Crna Gora svim posjetiteljima nudi planinski raj i oazu, jer mjesta ima kako za one mirnijeg duha, tako i za one energičnije. Njihove staze spremno dočekuju sve avanturiste željne nove doze adrenalina, ali i one kojima su skijanje i ugodan razgovor uz topli napitak idealna kombinacija za pravi odmor.

Ski-centri Žabljak, Kolašin, Vučje, Lokve i Turjak spremno dočekuju turiste sa stazama koje su već utabane, cijenama koje su pristupačne, pa predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore očekuju ove godine veći broj posjetititelja, nego inače. Iako je tek početak sezone gosti, kako navode, već pristižu u Crnu Goru.

-Povoljne vremenske prilike sa snijegom već su dovele prve goste u većinu zimskih centara u Crnoj Gori. Osim domaćih gostiju organizirane posjete najavljene su iz susjednih država, a očekujemo i određen broj turista iz europskih zemalja. U Kolašinu trenutno borave gosti iz Albanije, Velike Britanije, Italije, Njemačke kao i gosti iz skandinavskih zemalja, a nakon novogodišnjih i božićnih praznika dolaze gosti iz Francuske – ističe direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić.

Organizatori dodaju kako su sve žičare i staze na svim crnogorskim skijalištima ove sezone u funkciji. Na skijalištima se, kako je planirano, organiziraju i dnevne zabave, promocije, tematske radionice i programi animacije za najmlađe posjetitelje.

Ono što je novo i posebno zanimljivo u zimskim centrima Crne Gore jesu dva avanturistička parka koja će raditi tijekom cijele godine.

-Pored avanturističkog parka u centru Kolašin, koji je od protekle ljetnje sezone otvoren za posjetitelje, u ski-centru Savin Kuk otvoren je još jedan avanturistički park s pratećim parkingom urađenim za ovu namjenu. Oba parka radit će tijekom cijele godine, a ovakvi sadržaji doprinose atraktivnosti ski-centara i kvalitetu ponude, kako tijekom ljetnje tako i tijekom zimske sezone – navodi Radak Kukavičić.

Zanimljiva i sveobuhvatna zimska ponuda je razlog da svi oni koji planiraju odmor posjete Crnu Goru. Ovo je idealna prilika za istraživanje ove zemlje i tokom hladnih mjeseci u godini, jer Crna Gora nije samo more. Bogata planinska ponuda potvrđuje da i ljubitelji snijega i zimskih čarolija svoj raj na zemlji mogu pronaći u planinama nadomak mora.

Pristupačne cijene smještaja i ski pasa
Crnogorski ski-centri formirali su cijene usluga koje su i ove godine vrlo pristupačne. Primjerice, cijene hotelskog i privatnog smještaja su raznovrsne i ovise o vrsti i kategoriji smještaja. Cijene na bazi polupansiona u hotelima u ski-centrima tijekom zimske sezone se kreću od 24 eura u hotelima s tri zvjezdice, do 35 eura u hotelima s četiri zvjezdice, a u privatnom smještaju od 10 eura do 20 eura po osobi, ovisno o kategoriji i lokaciji objekta. Što se tiče cijena ski-pasa, jednodnevni ski-pas za odrasle je 15 eura u Kolašinu (Kolašin 1450) i na Žabljaku (Savin kuk), 10 eura u Ski centru Vučje, 8 eura na Turjaku i slično. Dnevno iznajmljivanje opreme iznosi od 5 eura do 13 eura, ovisno o kojem ski-centru je riječ.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist