Crna kronika

CRNA GORA NAJČEŠĆI ‘GRANIČNI PRIJELAZ’ U 11 mjeseci zaustavljeno 337 ilegalaca

CRNA GORA NAJČEŠĆI 'GRANIČNI PRIJELAZ' U 11 mjeseci zaustavljeno 337 ilegalaca

Policijski službenici Postaje granične policije Metković su 3. prosinca radi nezakonitog prelaska državne granice prekršajno prijavili dvoje albanskih državljana u dobi od 20 i 21 godine, a zbog pomaganja u nezakonitom prelasku granice 37-godišnjeg državljanina Albanije.

Naime, tijekom jutarnjih sati u Uvali Moračna u mjestu Klek uočeno je vozilo albanskih nacionalnih oznaka u koji su se ukrcale dvije osobe koje su se prethodno pješice spustile niz brdo. Zbog sumnje u pomaganje u nezakonitom prelasku državne granice vozilo je ubrzo zaustavljeno, a vozač i dvoje putnika, svi državljani Albanije, dovedeni su u prostorije policije. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su mlađi albanski državljani pokušali nezakonito ući u RH zaobišavši granični prijelaz Klek.

Svi albanski državljani prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o strancima, a 20-godišnjaku i 21-godišnjaku je određena i trogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je najavljena njihova readmisija Crnoj Gori.

Od početka ove godine do kraja studenog granična policija Policijske uprave dubrovačko-neretvanske spriječila je 337 osoba u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice. Najveći broj nezakonitih migranata zatečeno je prilikom nezakonitog prelaska državne granice s Crnom Gorom, dok se ostatak odnosi na granicu s Bosnom i Hercegovinom.

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist