Aktualno

Članovi udruge ‘Slatki život’ na izletu i kongresu u Vodicama

Članovi udruge 'Slatki život' na izletu i kongresu u Vodicama

Članovi Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja, Slatki život, bili su od 20. do 23. travnja u Vodicama na 13. Kongresu osoba sa šećernom bolešću, sportskim igrama i susretu mladih dijabetičara.

– Razgovarali smo kroz sedam blokova predavanja i radionica o različitim temama u vezi s liječenjem šećerne bolesti, a bilo je to i mjesto susreta starih prijatelja. Teme su bile vezane uz suvremeni pristup u liječenju, edukacijske mogućnosti, psihološki pristup, važnost sporta i pravilne prehrane u regulaciji šećerne bolesti – kazali su nam iz Udruge, a tijekom kongresa udruge HSDU-a su predstavljale svoje projekte.
Na susretu mlaih, kroz radionice, se razgovaralo o edukaciji mladih i temama odrastanja uz dijabetes.

– Svaku večer je bio zabavni program, a svi smo se dobro zabavili – dodaju. Kongres je proširio suradnju među dijabetičarima i njihovim obiteljima, a nova poznanstva i prijateljstva će sigurno ostati, a iz godine u godinu  rasti. Boravak je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, na čemu iz Udruge od srca  zahvaljuju.

Uz terapiju inzulinom, pristup liječenju osoba sa šećernom bolesti potpuno se izmijenio. Danas mladi oboljeli od tipa 1 dijabetesa imaju podjednaku šansu za proživjeti kvalitetan život i doživjeti duboku starost, kao i njihovi ‘zdravi’ vršnjaci.

Pročitajte još

NE DAJTE DA BUDE VAŠA 83 posto građevinskih tvrtki propada

Dulist

POČELA SEZONA KAMPERA Luksuzan, a besplatan smještaj

Dulist

S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća, odlučuje se o gradnji Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist