Grad

Članice DUSTRA-e pomogle potrebitim obiteljima

Članice DUSTRA-e pomogle potrebitim obiteljima

Članice Dubrovačke stranke DUSTRA ove zime pokrenule su humanitarnu akciju ‘Dobri ljudi za dobre ljude’ s ciljem pomoći trima dubrovačkim obiteljima.

Na skoro svakoj kućici ovogodišnjeg Zimskog festivala postavile su kutijicu u kojoj su posjetitelji mogli ubaciti svoj skrmoni doprinos. Prikupljeno je devet tisuća kuna pa je svakoj obitelji uručeno po tri tisuće kuna.

-Svaka pomoć nam dobro dođe. Zaista veliko hvala svima koji su nas se sjetili i pomogli nam – kazala je Jadranka Bulić, majka Jakova Bulića koji je doživio tešku prometnu nesreću te je sada u invalidskim kolicima.

-Suze majke Jadranke govore više od tisuću riječi. Nema te donacije i ljudske dobrote koja joj može vratiti sina kakav je bio, ali mu zato makar donekle mogu olakšati sadašnji život. Naime, zbog učestalih terapija koje bi Jakov trebao svakodnevno obavljati u poliklinici Glavić, obitelj traži stan blizu poliklinike u Lapadu. Teško mu je svaki dan putovati iz Mlina, a također i financijski im nije lako jer sami moraju svakodnevno plaćati sanitetski prijevoz – ističu članice DUSTRA-e.

Osim za Jakova Bulića, novac se prikupljao i za Ilira Osmanija, momka koji je u prvom razredu osnovne škole u naguravanju školskih kolega pao na glavu i zadobio trajna oštećenja.
-To vam je nezamisliva borba. Svaki dan od kada se to dogodilo ja se borim za svoga sina! On je praktički bio biljka i pogledajte koliko je napredovao – istakla je Ilirova majka.

Podsjetimo, Ilir je uz pomoć kućne nastave završio osnovnu i srednju školu te se sada priprema za maturu.
-Izuzetno je pametan i uporan. Stalno je na kompjuteru i voli pisati – kaže Ilirova majka.

-Ilirova majka zasigurno je jedna od najhrabrijih žena koju smo imali prilike upoznati. Nijedna prepreka, bila financijska ili liječnička, nije joj stala na put da maksimalno pomogne svom djetetu. Ispričala nam je kako je nakon jednog nezadovoljstva kojeg je doživjela sa zagrebačkim doktorima ravno iz bolnice krenula prema zgradi Sabora, gdje je sjela i čekala dok nije naišao netko tko joj je pomogao – ističu članice DUSTRA-e.
-Morate biti uporni i morate se boriti – rekla je Ilirova majka.

-Zahvalne na prikupljenoj donaciji bile su i Matea Žabić te majka joj Ana. Matea je učenica frizerske škole, a majka Ana nakon muževe smrti se razbolila i nije u mogućnosti raditi. Njima je također svaka pomoć dobrodošla. Matea će ubrzo na maturalnu zabavu, pa su joj članice DUSTRA-e odlučili sašiti haljinu za maturalnu večer što ju je uvelike razveselilo – ističu članice DUSTRA-e.

Članovi DUSTRA-e također se zahvaljuju svim dobrim ljudima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji i na taj način makar malo olakšali svakodnevnicu naših sugrađana.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist