Aktualno

ČITATELJI ODABRALI TOP DESET Ovo su kandidati za Pozitivca 2017.!

ČITATELJI ODABRALI TOP DESET Ovo su kandidati za Pozitivca 2017.!

Dragi čitatelji, vaše nominacije za Pozitivca 2017. godine zaključene su još u nedjelju, 10. prosinca. Hvala vam na nebrojeno mnogo zaista izvrsnih prijedloga, a mi imamo konačnu listu od deset nominiranih osoba.

Davanjem vašeg glasa određenoj osobi, uz lijepe riječi o njima, pokazali ste kako ste i sami, u neku ruku, pravi pozitivac. Ono što nas je iznenadilo je još uvijek stabilna popularnost našeg prošlogodišnjeg Pozitivca, policijskog službenika Denisa Pavele te se i ovog puta pokazalo kako se dobar rad i trud itekako cijene. Dragi Denis ‘ispao’ je iz konkurencije iz jednostavnog razloga – on već jeSt pozitivac DuLista!

Puno ste glasova dali malim, svakodnevnim ljudima, a i vaši su prijedlozi još jednom pokazali kako se u našem Gradu nemali broj ljudi bavi humanitarnim radom. Ipak, naša nagrada, odnosno titula Pozitivca DuLista ne odnosi se samo na sferu humanosti. Riječ je uvijek redom o ljudima koji su svojim radom, djelom, likom, poslom… zadužili u protekloj godini kako grad, tako i županiju.

Stoga, vi od ove srijede, 13. prosinca na portalu DuLista možete dati glas osobi za koju mislite da bi mogla ponijeti ovu lijepu titulu kao dokaz svog rada, truda i nesebičnosti u bilo kojem aspektu života. Sve što preostaje je pričekati nedjelju, 7. siječnja 2018. godine, kada će se saznati tko je Pozitivac 2017.

ČITATELJI ODABRALI TOP DESET Ovo su kandidati za Pozitivca 2017.!

ANA PEROVIĆ ALAMAT
‘Zdrav način života’
Naša lista nominiranih ne bi bila potpuna bez jednog sportaša. U ovom slučaju atletičarke Ane Perović Alamat koja je svojom školom trčanja pokrenula brojne Dubrovčane na promišljanje o zdravom načinu života. To je posebno važno u današnjem užurbanom ritmu života kad se sve više posvećujemo sjedilačkim aktivnostima, a manje onima na zraku i u prirodi. Prisjetimo se one – u zdravom tijelu, zdrav duh!

ČITATELJI ODABRALI TOP DESET Ovo su kandidati za Pozitivca 2017.!

MARLENA ĆUKTERAŠ
‘Znanje vam nitko neće oduzeti’
Profesorica fizike i biologije, dr.sc. Marlena Ćukteraš, ima jednu od najplemenitijih misija danas – prenijeti znanje djeci. Diplomirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, smjer prof. fizike na temu ‘Zračenje crnog tijela’, a radila na zaista mnogobrojnim zanimljivim mjestima, dok ju put nije odveo do Udruge za promicanje prirodnih znanosti koja djeluje pri zakladi Caboga Stiftung, u prostorima ljetnikovca Bunić Kaboga. Njen životni moto je: ‘Znanje vam nitko neće oduzeti’, stoga nije ni čudo kako se simpatična profesorica velikim brojem glasova našla među nominiranima za Pozitivca 2017.

ČITATELJI ODABRALI TOP DESET Ovo su kandidati za Pozitivca 2017.!

IVO FELNER
‘Investirajmo u budućnost’
Doktor kemijskih znanosti posljednji je potomak poznate dubrovačke vlastelinske obitelji Caboga. Zahvaljujući njemu i anonimnom donatoru u potpunosti je obnovljen ljetnikovac Bunić Kaboga uz uvjet da bude u javnoj funkciji kulture. Osnovni motiv, rekao nam je tada, bila je ljubav i želja da se sve što je propadalo obnovi. Ljetnikovac je danas mjesto susreta umjetnika i kulturnjaka te mjesto života Grada. Zaklada Caboga Stiftung, koju vodi upravo Felner, donirala je 14 milijuna kuna za temeljitu obnovu Palače u Pustijerni, u kojoj će se stanovi dati na privremeno korištenje institucijama za smještaj liječnika, profesora… ‘Želimo omogućiti mladim obiteljima da žive u Dubrovniku i da nešto učine za sam Dubrovnik’, rekao je na otvaranju palače Ivo Felner.

ČITATELJI ODABRALI TOP DESET Ovo su kandidati za Pozitivca 2017.!

JOŠKO GLAVIĆ
‘Omogućio liječenje potrebitima najsuvremenijom tehnologijom…’
Nije prvi put da čitatelji DuLista nominiraju doktora Joška Glavića, vlasnika Poliklinike Glavić jer svojim radom i djelom posljednjih godina izlazi izvan ‘okvira liječenja’. Nije ni prvi put da je za ovu titulu odlučilo mnoštvo glasova. Poznat je po svom humanitarnom djelovanju jer je velikom broju svojih najpotrebitijih pacijenata s teškim dijagnozama poklonio neurorehabilitaciju. No, što je najposebnije, njegovo djelovanje potaknulo je cijeli lanac dobrote među našim sugrađanima. Njegova poliklinika djeluje više od 20 godina. A stasala je od prve privatne poliklinike na području Dubrovačko-neretvanske županije do trenutno jedinog Referentnog centra za neurorehabilitaciju robotikom u jugoistočnoj Europi. Naime, ove godine usluge liječenja i neurorehabilitacije pacijenata dostupne su i u Poliklinici Glavić u Zagrebu. Ipak, riječ koja ga najbolje opisuje je ‘filantrop’ jer je to vrijedno priznanje na razini čak pet županija dr. Joško Glavić osvojio baš ove godine…

ČITATELJI ODABRALI TOP DESET Ovo su kandidati za Pozitivca 2017.!

STIJEPO GLEĐ MARKOS
‘Sentimento’
Stijepo Gleđ Markos međunarodno je priznati i višestruko nagrađivani hrvatski tenor, koji se posebno ističe po svom humanitarnom radu. Njegov festival ‘Sentimento’, koji je cijeli humanitarnog karaktera, ima za cilj korištenja glazbe kao sredstva rehabilitacije. Festival je jedinstven po tome što u središte zbivanja stavlja najranjivije skupine društva i omogućuje razvoj jednog sasvim novog pristupa u umjetničkom izričaju, povezujući osobe s posebnim potrebama i renomirane glazbenike.

ČITATELJI ODABRALI TOP DESET Ovo su kandidati za Pozitivca 2017.!

PREDRAG KASUMOVIĆ – PREĐO
‘Potiče nas da budemo bolji’
Predrag Kasumović – Pređo dobio je mnogo nominacija naših čitatelja. Riječ je o mladiću kojemu je za borbu s teškom bolešću bila potrebna pomoć drugih ljudi, napisala je u nominaciji jedna naša čitateljica, dodavši kako on tuđu dobrotu nije zaboravio, nego je na isti način nastavio pomagati ljudima u potrebi i prikupljati novac za opremu dubrovačke bolnice.
-Unatoč bolesti i invaliditetu te neosjetljivosti okoline na probleme o kojima on govori, Predrag i dalje ustraje i sve nas potiče da budemo bolji – riječi su koje najbolje opisuju ovog kandidata.

ČITATELJI ODABRALI TOP DESET Ovo su kandidati za Pozitivca 2017.!

BOŽO LASIĆ
‘Načelnik svih Konavljana’
Posljednjih godina Dubrovnik ga pamti kao direktora Libertasa, ali i zamjenika dugogodišnjeg konavoskog načelnika Luke Korde, kao i strastvenog kolekcionara i ljubitelja i njegovatelja, čuvara naše povijesti. Na lokalnim izborima u svibnju ove godine Lasić se kandidira za načelnika ove općine i pobjeđuje vrlo uvjerljivo u drugom krugu izbora, kazavši: ‘Bit ću načelnik svih Konavljana’. Konavlima je, ističu nam mnogi stanovnici ove općine, donio promjene.

ČITATELJI ODABRALI TOP DESET Ovo su kandidati za Pozitivca 2017.!

NIKŠA MATIĆ
‘Njegujmo lik i djelo našeg dum Marina’
Od kada je 2013. došao na čelo gradske javne ustanove u kulturi Dom Marina Držića, u ovu je ustanovu unio niz pozitivnih promjena, a u njen rad je kroz brojne radionice uključio i dubrovačku mladost koja na kreativan način upoznaje lik i djelo našeg najvećeg komediografa. Upravo je 2017. godina obljetnička godina za ovu ustanovu jer se bogatim programom kroz suradnju s brojnim umjetnicima i ustanovama obilježava 450 godina od smrti našeg dum Marina.

ČITATELJI ODABRALI TOP DESET Ovo su kandidati za Pozitivca 2017.!

FRANJO PAŠALIĆ
‘Obogatio dubrovačke vizure’
Iako nije Dubrovčanin, Franjo Pašalić našao se na listi DuListovih kandidata za titulu Pozitivca s nebrojeno mnogo glasova. Uređenjem svoje marine u Gružu, Marine Frapa obogatio je dubrovačke vizure i bogato kulturno povijesno naslijeđe kako kortom odnosno ulaznim vratima u ovu privatnu marinu u Dubrovniku, tako i grandioznim lavom, zaštitnim znakom svoje tvrtke. Baš nas zanima kako će hortikulturno urediti okoliš svoje marine!

ČITATELJI ODABRALI TOP DESET Ovo su kandidati za Pozitivca 2017.!

STJEPAN SIMOVIĆ
‘Sigurna sezona’
Požarna sezona je iza nas pa su i naši vatrogasci donekle odahnuli. Iako sušno i toplo ljeto tijekom kojeg su požari harali Dalmacijom, posebno splitskim područje gdje je vatrena stihija gutala sve pred sobom, na području Dubrovnika i Dubrovačkoneretvanske županije srećom tako velikih požara nije bilo. Uz brojne druge koji su zaslužni za to, jedan od njih svakako je i županijski vatrogasni zapovjednik Simović, a preventivna zaštita pokazala se kao apsolutni ‘pogodak’ u sigurnosti našeg okoliša.

This poll is no longer accepting votes

Pozitivac 2017. godine je:

Pročitajte još

S DuListom pratite sjednicu Gradskog vijeća, odlučuje se o gradnji Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

BLAGDAN JE SV. JOSIPA Tate, sretan vam vaš dan!

Dulist

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist