Grad

Četiri (od pet) kandidata za gradonačelnika Poveljom se obvezalo poboljšati uvjete života invalidima

Povelja za bolje uvjete invalidima

Četiri kandidata za gradonačelnika Dubrovnika, HNS-ov Andro Vlahušić, HDZ-ov Mato Franković, Maro Kristić ispred liste Zajedno za Grad te kandidat Živog zida Hrvoje Kukuljica potpisali su u četvrtak ”Povelju o provedbi mjera za promicanje prava osoba s invaliditetom”.

Povelju je sastavila kandidacijska lista grupe birača Mara Marušića, odnosno lista Žive zidine, a njezin nositelj rekao je kako nije riječ o obvezujućem dokumentu, već dokumentu koji šalje snažnu poruku.

”Ovim činom se senzibilizira javnost na probleme osoba s invaliditetom u Dubrovniku. Ovo se ne radi zbog ”nekog tamo”, mi to radimo nama. Svi dobro znamo da nas mogu dijeliti sekunde od prometne nesreće ili bolesti koja ne bira”, rekao je Maro Marušić.

Hrvoje Kukuljica ispred Živog zida istaknuo je kako će se staviti na raspolaganje za pomoć, kome god je potrebno, u svakom obliku.
”Bilo da je riječ o gradonačelniku, gradskom vijećniku ili privatnoj osobi, bit ću na raspolaganju”, rekao je on.

Maro Kristić je naglasio kako je lista Zajedno za Grad ozbiljno razmotrila potrebe osoba s invaliditetom u njihovom predizbornom programu.
”Ozbiljno smo pristupili tom problemu, ali siguran sam da i u našem programu ima nekih nedostataka. Upravo zato moramo zajednički djelovati”, rekao je Kristić.

Andro Vlahušić istaknuo je kako se nikada ne može raditi dovoljno za osobe s invaliditetom.

”Svaka mjera i aktivnost u tom smjeru je dobra”, rekao je Vlahušić.

Mato Franković rekao je kako ovo pitanje nije političko pitanje nego pitanje koje definira kako će se svi kandidati ponašati u budućnosti prema osobama s invaliditetom

”Ovim činom se diže svijest o potrebama osoba s invaliditetom. Za njih je u Dubrovniku više nedostupnih mjesta nego dostupnih. Zato je na nama koji ćemo preuzeti odgovornost za Dubrovnik da krenemo u rješavanje pitanja dostupnosti brojnih institucija osobama s invaliditetom”, rekao je Franković.

Inače, na potpisivanje povelje nije došao kandidat Dubrovačkog demokratskog sabora Pero Vićan. Prijevremeni izbori u Dubrovniku održat će se 8. ožujka.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist