Županija

ČETIRI DANA Župljani bogatim programom slave Dan općine

Milanović u Kuparima

Općina Župa dubrovačka u utorak slavi svoj dan i obilježava 23. obljetnicu oslobođenja Župe dubrovačke.

Tom prilikom, kao i svake godine, organiziran je prigodni program proslave koji će se realizirati kroz aktivnosti različitog sadržaja u više dana.

U subotu 23. svibnja od 10 sati Ronilački klub Župa dubrovačka već tradicionalno će održati eko akciju čišćenja župskog podmorja. Nogomet će se od 10 sati igrati ispred stare škole u organizaciji braniteljskih udruga, te na nogometnom igralištu u Čibači gdje će u organizaciji NK Župa Dubrovačka snage odmjeriti i stari i mladi. Boćarski turnir kao i turnir u pikadu održat će se u Martinovićima u popodnevnim satima. Humanitarna biciklijada rutu krož Župu započinje u subotu u 17 sati ispred ambulante, a Savjet mladih Općine Župa dubrovačka i Udruga Kurenat pobrinut će se za sigurnost i okrjepu svih sudionika.

Nedjeljni program započinje bridž turnirom koji će se održati u Hotelu Astarea, a nastavlja se tradicionalnim humanitarnim Eko krosom od Mandaljene do Srebrenog u organizaciji Udruge Kurenat. U Mandaljeni će se održati sveta misa za poginule u Domovinskom ratu s početkom u 19 sati, nakon koje će sve udruge proizašle iz Domovinskog rata zajedno s predstavnicima Općine i Općinskog vijeća položiti vijence na Spomen obilježje. Uslijedit će nastup KUD-a Marko Marojica, Župskih mažoretki i Limene glazbe, a u 20.30 na Spomen obilježju u Mandaljeni nastupit će Klapa Cambi čiji će koncert biti besplatan za sve posjetitelje.

Na sam dan Općine, u utorak 26. svibnja, u jutarnjim satima Limena glazba ispratit će župske čelnike koji će položiti vijence na spomen ploče poginulim braniteljima na području Župe dubrovačke.

Program obilježavanja dana Općine završit će se svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj će se dodijeliti javna priznanja ovogodišnjim laureatima za postignuća važna za Općinu Župa dubrovačka.

Pročitajte još

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist