DuList IN

ČETIRI DANA GOOD FOOD FESTIVALA Provjerite koji restorani nude menije od 100 kuna!

ČETIRI DANA GOOD FOOD FESTIVALA Provjerite koji restorani nude menije od 100 kuna!

Program Good Food Festivala uključuje razna događanja koja se održavaju sva četiri festivalska dana: Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda na Pilama, Dane slavonske kuhinje u restoranu Mimoza, Poslijepodnevni čaj u Hotelu Hilton, gastro ture ”Sights & Bites”, posebnu festivalsku ponudu slastica, vinokušnje ”In vino veritas” te posebne menije od 100 kuna u 28 dubrovačkih restorana. Ova raznovrsnost okusa i doživljaja nudi ponešto za svakog posjetitelja dubrovačkog gurmanskog festivala!

Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda na Pilama koji je počeo proteklog ponedjeljka već je privukao veliki broj posjetitelja, a privlači ih iz godine u godinu. Mogu se pronaći domaći, ekološki uzgojeni i na tradicionalan način pripremljeni proizvodi, probati i kupiti domaći džemovi, med, likeri, vino, sirevi, pršut i brojni drugi domaći proizvodi. Dani slavonske kuhinje u restoranu Mimoza tijekom četiri festivalska dana prilika su za počastiti se tradicionalnim slavonskim jelima po izvornim slavonskim receptima, uz odabrana iločka vina, povoljne cijene, te neizostavne tamburaše za potpunu atmosferu.

Program pod nazivom ‘Poslijepodnevni čaj u Hilton Imperial Hotelu’ obećava opuštanje i uživanje u finom čaju uz slatke i slane zalogajčiće poput: mini Scones od malina sa slatkim vrhnjem, izbor Macaroonsa, čokoladne kolače, te neke od zanimljivih vrsta mini sendviča: od krastavaca u krem siru, do dimljenog lososa i maslaca ili od pršuta i Dijon senfa. Slatka festivalska ponuda omogućuje posjetiteljima festivala da se zaslade slatkim delicijama i toplim napitkom po povoljnim cijenama. Poziv je to za isprobati neka od gradskih mjesta za sladokusce: Pastry & cocktail bar Slatki kantun – hotel More, slastičarnu Pupica, aperitiv bar Natali – Grand Hotel Park, restoran Tramonto – Sunset Beach Dubrovnik.

Gastro ture „Sights & Bites“ posebno su osmišljen izlet starom gradskom jezgrom Dubrovnika, u trajanju oko dva sata, tijekom kojeg se upoznaju ukusni tradicionalni specijaliteti, istovremeno uživajući u pričama o fascinantnoj povijesti Dubrovnika. U malim grupama, obilazi se i kuša hrana na više mjesta, među kojima su i tri vrhunska dubrovačka restorana koja nude predjelo, glavno jelo i desert, sve lokalne delicije. Vinokušnje u dubrovačkim vinskim barovima – In vino veritas, nude se u četiri dubrovačka wine bara koja su ih pripremila za ljubitelje dobre kapljice koji će u njima moći uživati za vrijeme Good Food Festivala. Matuško wine bar, Gatsby wine and food bar, wine bar Razonoda i wine bar Škar, priredili su posebne ponude crnih, bijelih i pjenušavih vina uz prateće zagriske.

Festivalski meniji od 100 kuna već su postali tradicija Good Food Festivala i neizostavni dio programa. Vrijedni kuhari tridesetak dubrovačkih restorana posebno su za ovaj festival kreirali festivalske menije po cijeni od 100 kuna. Restorani koji sudjeluju su: Azur, Banje Beach, Oyster & Sushi Bar Bota, Chihuahua Cantina Mexicana, Dalmatino, Domino, Gatsby wine and food bar, Arsenal, Incredible India, Jezuite, Klarisa, Lajk, Magellan, Marijin Dvorac – Grand Hotel Park, Beach bistro Miramare – Hotel Valamar Dubrovnik President, Moskar, Nishta, Orka, Orsan, Pantarul, Porat, Rozario, Ruzmarin, Stara Loza, Taj Mahal – Hotel Lero, Taj Mahal – stara gradska jezgra, Tavulin i Zuzori.

Turistička zajednica grada Dubrovnika zahvaljuje svim restoranima, wine barovima, hotelima i ostalim objektima koji su podržali festival i svojim sudjelovanjem ga obogatili. Posebno zahvaljujemo restoranima Mimoza, Kantenari, Porat i Hotelu Rixos Libertas, koji su omogućili da se u njihovim objektima održavaju pojedina festivalska događanja i čiji djelatnici sudjeluju svojim znanjem i vještinama. Također zahvaljujemo partneru Electrolux na ustupljenoj mobilnoj kuhinji, kao i Udruzi Deša, Domu Marina Držića i Turističkoj i ugostiteljskoj školi koji su godinama na različite načine dio festivalskog programa.

 

Pročitajte još

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist

Dubrovački zet najavio predstavu o kraljici estrade – Seve nacionale

Dulist