Sport

Četiri bronce za kraj

Četiri bronce za kraj

Plivački klub Jug osvojio je četiri brončane medalje posljednjeg dana prvenstva Hrvatske u plivanju za sve dobne kategorije. U Rijeci je do odličja doplivao Marko Limov, treći u konkurenciji mlađih seniora na 200 metara prsno.

Limov je plivao u A finalu, u seniorskom uzrastu osvojio – sedmo mjesto. U istoj disciplini sudionik A finala bio je i Ivan Bilić, na kraju deseti.

Brončane medalje osvojili su i Maro Violić (100 metara slobodno u konkurenciji mlađih juniora), kadetkinja Vicenca Violić na 100 metara slobodno te kadet Mihael Vidojević, također na 100 metara slobodno. Violiću je zlato u konkurenciji mlađih juniora pobjeglo za 18 stotinki, na okretu na 50 metara bio je – prvi.

Na korak do medalje ostala je Vicenca Violić, četvrta u kadetskom uzrastu na 100 metara leđno. Kadet Ilario Radić je šesti na 100 metara leđno dok je Vicenca Violić osvojila i sedmo mjesto na 100 metara slobodno u konkurenciji mlađih juniorki.

Plivački klub Jug na prvenstvu Hrvatske ukupno je osvojio 11 medalja i to tri zlata, dva srebra i šest bronca. U Rijeci su za dubrovački klub plivali: Ivan Bilić, Marko Limov, Bruno Oberan, Ivan Zovko, Žana Manenica, Maro Violić, Luka Đović, Karmen Nivić, Mia Krmek, Mihael Vidojević, Ilario Radić, Marko Erdelez, Sara Knežević, Paula Garbin, Vicencia Violić i Frane Miloslavić.
 

Prvenstvo Hrvatske za sve dobne kategorije
 
Četvrtak, 12. srpnja
Maro Violić – 1. mjesto na 200 metara mješovito u mlađe – juniorskoj konkurenciji i 3. mjesto na 200 mješovito u juniorima
Vicenca Violić – 2. mjesto na 200 metara slobodno u kadetskom uzrastu
Štafeta 4×200 metara slobodno – 3. mjesto u seniorskoj konkurenciji u sastavu Žana Manenica, Mia Krmek, Karmen Nivić i Vicencija Violić.
 
Petak, 13. srpnja
Marko Limov – 1. mjesto na 50 metara prsno u mlađe – seniorskoj konkurenciji
Maro Violić – 1. mjesto na 50 metara slobodno u mlađe – juniorskom uzrastu
Luka Đović – 2. mjesto na 100 metara leptir u mlađe – juniorskom uzrastu
 
Subota 14. srpnja
Bez medalja, ali uz osam nastupa u finalima
 
Nedjelja, 15. srpnja
Marko Limov – 3. mjesto na 200 metara prsno u konkurenciji mlađih seniora
Maro Violić – 3. mjesto na 100 metara slobodno u konkurenciji mlađih juniora
Vicenca Violić – 3. mjesto na 100 metara slobodno u kadetskom uzrastu
Mihael Vidojević – 3. mjesto na 100 slobodno u kadetskom uzrastu

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist