Kultura

ČESTITKE NAŠIM UMJETNICAMA Perica Martinović i Marija Grazio članice novih kulturnih vijeća

ČESTITKE NAŠIM UMJETNICAMA Perica Martinović i Marija Grazio članice novih kulturnih vijeća

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek je nakon javnog natječaja imenovala nova kulturna vijeća te će tako Perica Martinović djelovati u Vijeću za dramsku i plesnu te izvedbene umjetnosti, dok je Marija Grazio nova članica Vijeća za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti.

Tako su uz Mariju Grazio, novi članovi Vijeća za glazbu i glazbeno-scenske umjetnosti su Hana Breko Kustura, Dalibor Cikojević, Neven Frangeš i Tamara Jurkić Sviben, dok će Perica Martinović u Vijeću za dramsku i plesnu te izvedbene umjetnosti surađivati s Goranom Grgićem, Miranom Hajošem, Darkom Lukićem i Jasminkom Mesarić.

Jedino vijeće koje je potpuno promijenilo članstvo jest Vijeće za inovativne umjetničke i kulturne prakse (u to je Vijeće Hasanbegović imenovao Vanju Žanko, Hrvoja Juvančića, Vedrana Perkova, Teu Hatadi i Jasminku Babić).

U nekim je vijećima ministrica imenovala iste članove koje je u vijeća imenovao i bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović (primjerice Tomislava Buntaka, Lahorku Plejić Poje, Goranku Horjan, Irenu Kraševac, Hanu Breko Kusturu, Nevena Frangeša, Jasminku Mesarić, Mirana Hajoša…).

Vijeće za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost imenovala Ivicu Matičevića, Katicu Matković Mikulić, Krešimira Nemeca, Kristiana Novaka i Lahorku Plejić Poje.

U Vijeću za vizualne umjetnosti su Branka Benčić, Tomislav Buntak, Irena Kraševac, Viktor Popović i Valentina Radoš, a u Vijeću za inovativne umjetničke i kulturne prakse Mario Kikaš, Ana Hušnjak, Vanja Popović, Martina Munivrana i Petar Ćurić.

U Vijeću za međunarodnu kulturnu suradnju su Vlasta Gracin, Goranka Horjan, Ante Knešaurek, Petra Ljevak i Željka Turčinović.

Ministrica kulture imenovala je i članove Povjerenstva za dječju knjigu u kojem su Marijana Hameršak, Ranka Javor i Dubravka Zima, Povjerenstva za suvremeni ples i pokret u kojem su Marija Ferlin, Andreja Jelinčić i Ksenija Zec, te Povjerenstva za rock glazbu i klupske programe u kojem su Dražen Baljak, Nikša Bratoš i Zoran Stajčić.

Izvor: Večernji list

Pročitajte još

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist

[FOTO] ROĐENDANSKI KONCERT ZBORA BLASIUS Napunili Saloču od zrcala

Dulist