Grad

ČESTITAMO! Ovo su prvi stručni prvostupnici ekonomije

ČESTITAMO! Ovo su prvi stručni prvostupnici ekonomije

Studenti Marin Nikolac, Tina Bebić Kraljević, Marija Gnječ, Margita Arar, Martina Batinović i Ana Radiš prvi su stručni prvostupnici ekonomije. Završne radove na preddiplomskom stručnom studiju Financijski menadžment obranili su 8. srpnja 2015. u prostorima studija u Pločama.

„Zadovoljan sam ovim studijem; pružio mi je nova znanja i vještine koje će mi koristiti u poslovnoj karijeri. Nadam se da će Sveučilište u Dubrovniku pokrenuti i diplomski studij kako bih nastavio svoje obrazovanje u području financijskog menadžmenta“, rekao je Marin Nikolac, prvi student koji je obranio završni rad na ovom studiju.

Stručna prvostupnica ekonomije Tina Bebić Kraljević dodala je kako joj se svidio „omjer nastavnika Sveučilišta koji su nas učili teoriju i stručnjaka iz prakse s kojima smo radili vježbe“, pa smatra takvu kombinaciju izvrsnom za stjecanje i teorijskih i praktičnih znanja.

Preddiplomski stručni studij Financijski menadžment je izvanredni studij koji je započeo s izvođenjem akademske godine 2012./2013. u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom. Prednost studiranja na Financijskom menadžmentu proizlazi iz činjenice da se studijski program temelji na najnovijim spoznajama o upravljanju financijama u poduzeću, a budući da se nastava izvodi samo petkom u popodnevnim satima i subotom, polaznicima je omogućeno da istodobno rade i studiraju. U izvođenju nastave, uz nastavnike koji su zaposlenici Sveučilišta u Dubrovniku, sudjeluje i velik broj stručnjaka iz gospodarstva koji studentima omogućuju stjecanje praktičnih znanja izravno primjenjivih u svakodnevnom poslovanju.

„Zbog velikog interesa za nastavkom studiranja, Senat Sveučilišta u Dubrovniku, na svojoj 121. Sjednici, održanoj 18. svibnja 2015., donio je, na prijedlog Vijeća preddiplomskog stručnog studija Financijski menadžment, odluku o pokretanju specijalističkoga diplomskog studija iz područja društvenih znanosti, znanstvenog polja ekonomija, grana financije. Pokretanje takva studijskog programa završenim će studentima preddiplomskoga stručnog studija Financijski menadžment omogućiti da na Sveučilištu u Dubrovniku nastave svoje studiranje. Temeljem toga, u rujnu će na Vijeću studija biti imenovana radna skupina za izradbu elaborata i ostalih dokumenata potrebnih za pokretanje specijalističkoga diplomskog studija“, izjavila je doc. dr. sc. Perica Vojinić, voditeljica studija Financijski menadžment.

Studenti-s-nastavnicima-i-gradonacelnikom-Grada-Ploce

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist