Aktualno

Centar iza Grada – odluka za vikend!

Centar iza Grada - odluka za vikend!

Ovog vikenda past će odluka o izboru idejnog urbanističkog rješenja Centra Iza Grada. projekt o kojem se u Dubrovniku govori dugi niz godina.

No, isti nikako da ugleda svjetlo dana. Ipak se nešto pokrenulo pa je tako u siječnju ove godine objavljen međunarodni natječaj za idejno rješenje. Kako ističu iz gradske uprave Grad Dubrovnik i Europan Hrvatska su putem Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva sklopili Ugovor o organizaciji i provedbi anketnog, međunarodnog, javnog, projektnog, anonimnog natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za "Centar iza Grada" u siječnju ove godine.

Cilj je urbanom preobrazbom zone Centar iza Grada ostvariti izgradnju urbanističko-arhitektonskog sklopa u skladu s odredbama GUP-a Grada Dubrovnika, ali i ispuniti program javnog gradskog interesa u četiri tematska područja i to izgradnje, prometa i infrastrukture, javnih gradskih sadržaja i javnih gradskih prostora. 

– Europan 11 je projekt koji uključuje pripremu i provedbu međunarodnog natječaja uz sastavljanje međunarodnog žirija koji će izvesti evaluaciju natječajnih rješenja, te po provedbi natječaja, prezentaciju rezultata domaćoj i međunarodnoj javnosti.

Ocjenjivački sud čini devet stručnjaka za arhitekturu, urbanizam i povijest umjetnosti iz Hrvatske, Norveške, Belgije i Španjolske, a tehničku komisiju predstavnici Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika. Ocjenjivački sud će o pristiglim prijedlozima odlučivati u subotu i nedjelju, 1. i 2. listopada – obavijestili su javnost iz gradske uprave.

A ovog će petka lokaciju obići i na pitanja novinara odgovarati gradonačelnik Andro Vlahušić s članovima ocjenjivačkog suda. Nadamo se kako će se i odluka ocjenjivačkog suda obznaniti odmah po donošenju – u ponedjeljak.

Pročitajte još

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

U PROGRAMU DOMOVINSKOG POKRETA Revizija Dubrovačkih ljetnih igara

Ivana Mijić Vulinović