Crna kronika

CENTAR 112 Dva medicinska leta, dvije prometne, potonuo gliser, hitan prijevoz ronioca

112

Iz Županijskog centra 112 izvijestili su o nizu događaja i intervencija zabilježenih u nedjelju, 30. kolovoza.

Tako su zabilježena dva zahtjeva Hitne medicinske pomoći Vela Luka za hitnim medicinskim prijevozom zrakom iz Vela Luke za KBC Split, što je uspješno realizirano helikopterom HRZ i PZO, i to u 13.31 sati i 18.27 sati.

Nadalje, jučer u 14.08 sati dobili su dojavu o prometnoj nesreći na Kapetanima iznad Orebića. Na mjesto nesreće su upućene sve žurne službe. U prometnoj nesreći su sudjelovala dva vozila, te je jedna osoba ozlijeđena. Dva sata kasnije stigla je i dojava o drugoj prometnoj nesreći, ovaj put u Potomju, gdje je vozilo sletjelo s puta. Na mjesto nesreće su upućene sve žurne službe. Jedna osoba je ozljeđena.

Dojavu o požaru na gliseru u Osobljavi kod Janjine ŽC 112 dobio je u 14.35 sati. Na požar su upućeni, u dogovoru sa MRCC Rijeka, DVD Janjina i Pomorska policija te lučka Kapetanija Ston koja je izvršila očevid. Nije bilo ozljeđenih, a gliser je izgorio i potonuo.

Na kraju, iz ŽC 112 ističu i slučaj prijevoza pacijenta brodom Nona Ana iz Ambulante Babino polje za Opću bolnicu Dubrovniku. Bila je riječ o roniocu s dekompresijskom bolesti, kojem je hitno trebala baro-komora. Pacijenta je HMP zbrinula u OB Dubrovnik. Pri intervenciji u Pomeni su bili angažirani i pripadnici JVP Mljet.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist