Županija

Čelični mostovi za siguran prolaz preko župskih potoka

Čelični mostovi za siguran prolaz preko župskih potoka

Župa dubrovačka dobila je čelične pješačke mostove. Naime, kako javljaju iz Općine, na Putu dr. Ante Starčevića kroz Donju Čibaču u tijeku su radovi na izgradnji nogostupa – pješačke staze s južne strane kolnika.

Uz stari kameni most preko Tarante, te još jedan manji preko Žuvinjaka zapadno od igrališta, kao dio projekta nogostupa postavljeni su čelični pješački mostovi, koji će pješacima, naročito djeci na putu prema školi, osigurati siguran prolazak preko navedenih potoka.

Nadalje ističu, kako su iscrtavanjem horizontalne signalizacije završeni su radovi na proširenju ceste na Kuparskoj ulici s izgradnjom nogostupa s južne strane kolnika, te uređenju pristupa ambulanti. Radove su zajednički financirali Općina Župa dubrovačka i Županijska uprava za ceste, svaka strana s 50 posto iznosa ukupne vrijednost investicije oko 500 tisuća kuna. Tijekom radova se dodatno uredila i oborinska odvodnja, te javna rasvjeta na toj dionici.

Uređeno je i križanje s nerazvrstanom cestom Put Bruna Bušića na koje se u skoroj budućnosti planira spojiti i budući novi ulaz s Državne ceste D-8 na Put dr. Ante Starčevića iz pravca Mlina.

Tekst i foto: zupa-dubrovacka.hr

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist