Hrvatska

Čekate magnetsku rezonancu? HZZO najavljuje manje liste čekanja

Čekate magnetsku rezonancu? HZZO najavljuje manje liste čekanja

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje će radi smanjena Nacionalne liste čekanja, prema uputi Ministarstva zdravlja, provesti natječaj za sklapanje ugovora do konca 2015. godine o provođenju dodatnih postupaka određene vrste pregleda.

Tako će se sklopiti ugovori o provođenju postupaka magnetske rezonance (MR), dodatnih 14 350 postupaka, kompjuterizirane tomografije (CT), dodatnih 7000 postupaka, elektroencefalografije (EEG), dodatnih 550 postupaka, elektromioneurografije (EMNG), dodatnih 1500 postupaka, ultrazvuka lokomotornog sustava, dodatnih 470 postupaka, te ultrazvuka dječjih kukova, dodatnih 635 postupaka.

– Riječ je o još jednoj odluci koja pokazuje da je pacijent i njegova dobrobit u centru zdravstvenog sustava, te da se poduzima sve kako bi pacijenti što prije napravili potrebnu dijagnostiku i dobili potrebnu zdravstvenu zaštitu. HZZO očekuje dodatno smanjenje listi čekanja za navedene postupke, a s obzirom na veliki broj novougovorenih postupaka najveće smanjenje listi očekuje se u postupcima MR-a – navode iz HZZO-a.
Također ističu kako će po završetku natječaja putem medija pozvati pacijente koji duže čekaju da se jave novim provoditeljima.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist