Grad

ČEKA SE PRORAČUN Vlahušić razmatra ulazak u Visia Croaticu

ČEKA SE PRORAČUN Vlahušić razmatra ulazak u Visia Croaticu

Grad Dubrovnik spreman je, sukladno mogućnostima, pomoći inicijativi Visia Croatice za spas Imunološkog zavoda, koju ocjenjuju hvalevrijednom. Naime, Udruga gradova, čiji je član i Grad Dubrovnik, predložilo je svojim članicama uključivanje u inicijativu Visia Croatice.

I to na način da se pristupi komanditnom društvu Visia Croatica, te da gradovi postanu komanditori u ovom društvu na način da uplate komanditni ulog u visini koju ocijene svrsishodnom i realno mogućom te na taj način steknu komanditne udjele u Društvu.

– Pratit ćemo daljnji razvoj situacije i razmotriti preporuku Udruge gradova čim se za to steknu uvjeti. Podsjećamo da je od 1. travnja prestala vrijediti Odluka o privremenom financiranju te se do usvajanja proračuna Grad ponovno mora voditi preporukom nadležnog ministarstva o nužnom i neophodnom trošenju sredstava – zaključeno je iz Gradske uprave.

A užem predsjedništvu Udruge gradova građansku inicijativu predstvili su Đuro Lubura i Nikša Sršen, ističući kako je sve pokrenutos ciljem stvaranja uvjeta za otkup Imunološkog zavoda od strane građana Republike Hrvatske, tvrtki i jedinica lokalne samouprave. Pojašnjeno je kako je osnovano komanditno društvo Visia Croatica d.o.o. k.d. putem kojega će se prikupljati sredstva za kupnju i ulaganje u Imunološki zavod na način da se svakom građaninu, poduzetniku te jedinici lokalne samouprave omogući ulaganje koje će dugoročno jamčiti povrat uloga i dobit.

Uz navedeno, cilj je poduhvata zaštita Imunološkog zavoda od špekulantskog kapitala ili eventualne propasti te onemogućavanje preuzimanja Zavoda / Društva kapitalom. Svaki ulagač, bez obzira na visinu svoga uloga, imat će tek jedan glas, uz napomenu da komanditni udio iznosi 100 kuna.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist