DuList IN

CASE STUDY COMPETITION Studenti Damir i Antonio izradili najbolji plan promotivne kampanje!

CASE STUDY COMPETITION Studenti Damir i Antonio izradili najbolji plan promotivne kampanje!

Studenti Odjela za komunikologiju Damir Vulić i Antonio Pjević uz pomoć mentorice izv. prof. dr. sc. Ivane Pavlić, osvojili su PRVO mjesto na Case Study Competition 2015. – najvećemu studentskom natjecanju u Republici Hrvatskoj, koje je i ove godine imalo regionalni karakter.

Naime, sudjelovali su studenti iz Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije. U ovogodišnjem natjecanju prijavljeno je bilo čak 2000 studenata.
Studenti su mogli birati između 13 poslovnih slučajeva, a odabrali su tvrtku Ožujsko pivo i poslovni slučaj “Žuja snima viralni video!” Projekt su izradili u okviru kolegija Integrirana marketinška komunikacija nositeljice izv. prof. dr. sc. Ivane Pavlić.
„Kao i prijašnjih godina, studenti su primijenili na konkretnim slučajevima i zadatcima iz prakse ono što su naučili u okviru kolegija Integrirana marketinška komunikacija. Međutim, dosta važnija poruka čini mi se je ta da je ovo još jedna potvrda da se studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju kvalitetno obrazuju i da mogu ne samo konkurirati nego čak biti bolji od studenata na nacionalnoj i na regionalnoj razini. To je ujedno i poruka budućim studentima“, izjavila je mentorica izv. prof. dr. sc. Ivana Pavlić.
Ožujsko pivo kao hrvatsko pivo br.1 i kao najaktivnije pivo u digitalnim medijima zadalo je zadatak natjecateljima – studentima da svojim idejama i rješenjima nastave zabavljati svoje obožavatelje. Današnji najveći izazov modernog marketinga je stvaranje viralnog sadržaja. Stoga su i zahtijevali od studenata da osmisle zabavan video koji će obići Hrvatsku, ali i svijet. Moguća su bila maksimalno tri rješenja.
Damir i Antonio su u izradi plana integrirane marketinške komunikacije i kreiranja viralnog sadržaja za „ŽUJU“ prije svega proveli istraživanje glavnih ciljnih skupina koje su podijelili prema psihografskim obilježjima. Uz to, proveli su istraživanje digitalnih medija na kojima sadržaj može biti emitiran te su se upoznali sa svim obilježjima, prednostima i nedostatcima digitalnih medija. Potom je uslijedila faza kreativnog koncepta u kojem su osmislili tri scenarija videa kroz koji su vizualno prikazali kreativni koncept. Uz svaki kreativni koncept dodali su argumentaciju rješenja. Nakon osmišljavanja videa predložili su plan integrirane marketinške komunikacije s naglaskom na digitalne medije i mreže putem kojih će video ostvariti željeni doseg.
Viralni video uklopio se u postojeću marketinšku komunikaciju i smjernice brenda Zagrebačke pivovare za „ŽUJU“. Rješenja su kreativna, jednostavna, lako izvediva te zahtijevaju relativno mala ulaganja. Uskoro ćete moći vidjeti prikaz viralnog videa studenata Sveučilišta u Dubrovniku putem digitalnih medija.
Erasmus+ studenti na Sveučilištu u Dubrovniku Egle Karpaviciute (Litva), Benjamin Friess (Austrija), Daniel Kuntze (Njemačka) i Peter Povysil (Slovačka) osvojili su TREĆE mjesto za poslovni slučaj „Burn community marketing plan“ tvrtke Coca-Cola HBC.
Studenti su imali zadatak pronaći kreativna rješenja kako bi se približili ciljnom tržišnom segmentu aktivnostima definiranim planom integriranog marketinškog komuniciranja i strategijom energetskog napitka BURN s naglaskom na Music community – DJ-i, zaljubljenici u glazbu (naglasak na EDM); događanja (npr. Ultra Festival); slušanje (npr.Spotify); na Student community –studente. Burn Residency je najveće DJ natjecanje na svijetu. Elektronska glazba (EDM) i music community bile su glavne smjernice za BURN strategiju. Plan integrirane marketinške strategije je obuhvatio istraživanje posebnog tržišnog segmenta (music, students) – organizaciju i događanja koja već postoje, analiziranje segmenta na koji bi se trebao fokusirati, definiranje pristupa ciljnom tržišnom segmentu kroz digitalni marketing, predlaganje ambassador programa te programa i događaja koje bi BURN dodatno trebao organizirati kako bi im se približio. Svakako, kreirali su nešto potpuno novo.
Case Study Competition je natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva, koje organizira studentska udruga eSTUDENT, a namijenjeno je studentima različitih područja interesa. Najveće je natjecanje ovog tipa na području Republike Hrvatske u kojem svi studenti dobivaju priliku da pokažu svoje znanje stečeno tijekom školovanja, kreativne ideje i vlastite sposobnosti pred najboljim hrvatskim poduzećima kao potencijalnim budućim poslodavcima.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović