Natrag
20.9.2017 06:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Čarobne ‘Tajne rijeke dubrovačke’ u ljetnikovcu Bunić Kaboga

4.6.2016 @ 9:30 Dulist Kultura
24;24

Podijelite:

U organizaciji Zaklade Caboga Stiftung i Društva prijatelja dubrovačke starine, u Ljetnikovcu Bunić Kaboga ovoga petka održana je još jedna književna večer sjećanja na Terezu Buconić Gović, nazvala ‘Tajne rijeke dubrovačke’.

U programu su sudjelovali Irja Jerković, Katja Bakija, Nila Miličić Vukosavić, Sebastijan Vukosavić, Klapa Kaše, KUD Komolac, te Učenička zadruga Tezoro OŠ Mokošica.

Tereza Buconić Gović svojim je knjigama, značajnim opusom natopljenim ozračjem i mirisima njene voljene Rijeke Dubrovačke i Dubrovnika kao doma i domovine ostavila bogato nasljeđe duhovnosti, baštine i identiteta. U svojim knjigama bila je trajno zatravljena baštinom, duhovnim nasljeđem i poviješću prvenstveno svoje rodne (Rođena je u Komolcu) Rijeke Dubrovačke, a onda i Dubrovnika i dubrovačkog kraja.

Počela je putopisnom prozom o ljetnikovcima i vrtovima Rijeke Dubrovačke, nastavila je s legendama, pričama oko popreta, a uvijek je zajednički nazivnik i prepoznatljivo mjesto njene naracije bio zavičaj, njegovi ljudi i sve ono od čega je bio sazdan njihov život od davnina.

Stoga je događanje u Ljetnikovcu Bunić Kaboga zamišljeno kao posveta autorici, ali i Rijeci dubrovačkoj kao poticaju i izvorištu duhovnog stvaranja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana