DuList IN

Čarobna Noć bajki Eko Omblića

Čarobna Noć bajki Eko Omblića

U okviru projekta Mokošica ne budi Trnoružica održana je već tradicionalna Noć bajki u Eko parku Ombla u Mokošici. Čarobnu noć upotpunio je pun mjesec sa djelomičnom pomrčinom!

– Naša šumska vila Anelly stigla je iz dalekih šuma sa svoje dvije male vile pratiteljice Noemy i Myrnom. Sve tri su bile u bijelim haljinama, sa vjenčićima na glavi i feralima u ruci. Velika radost je bila posebno kod najmađih Mokošana kada su ugledali šumske vile kako se feralima primiču Eko parku Ombla – kazali su nam.

– Šumska vila Anelly je pozdravila svu djecu i mlade i odmah počela s čitanjem poznatih bajki Pepeljuge, Trnoružice, Male sirene, Mačka u čizmama, Bambija, Petra Pana… Djeca su upijala svaku njezin riječ dok je pun Mjesec svijetlio iznad njihovih glavica. Kako su to bili divni prizori samo da znate – kažu nam Eko Omblići.

Nakon čitanja bajki šumska vila Anelly sa svoje dvije male vile pratiteljice Noemy i Mirnom se brzo zaputila prema šumi gdje će nastaviti čitati bajke drugoj djeci. A okupljena djeca i mladi Mokošice su se zahvalili dobrim šumskim vilama i počastili rashlađenom dinjom i indijskim specijalitetom od pohanog sira koje je za ovu prigodu napravila vrijedna mama Tereza od našeg najmlađeg Eko-Omblića Benjamina.

– Naše male kulturne aktivnosti ćemo nastaviti i dalje u okviru našeg projekta ‘Mokošica ne budi Trnoružica’ tako što ćemo uskoro 12. kolovoza 2017. uz Međunarodni dan mladih obilježiti na otoku Šipanu uz nastup naše plesne skupine Eco Stars – zaključuju.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist