Županija

‘CAP’ POMAGAČI Učitelji i stručni suradnici prošli edukaciju o prevenciji zlostavljanja

'CAP' POMAGAČI Učitelji i stručni suradnici prošli edukaciju o prevenciji zlostavljanja

U organizaciji Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport i Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije, 23. i 24. kolovoza 2016. godine u prostorijama osnovne škole Lapad – područne škole Montovjerna, održana je dvodnevna edukacija za CAP pomagače.

CAP je djeci jedan od najučinkovitijih i najpristupačnijih programa prevencije zlostavljanja djece. Edukaciju je pohađalo 29 učitelja i stručnih suradnika iz županijskih osnovnih škola. Program edukacije su izvodile ovlaštene trenerice iz udruge za zaštitu djece, mladih i obitelji „Feniks“ iz Dubrovnika. Na kraju dvodnevne radionice, polaznicima su uručene diplome udruge „Korak po korak“ koja posjeduje licencu za provođenje programa prevencije zlostavljanja djece – CAP u Hrvatskoj.

U sljedećoj školskoj godini educirani učitelji i stručni suradnici provodit će program CAP u županijskim osnovnim školama. Na ovaj način, Dubrovačko-neretvanska županija želi doprinijeti zdravom odrastanju mladih naraštaja.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist