Crna kronika

Čačiću 22 mjeseca uvjetno!

Čačiću 22 mjeseca uvjetno!

Potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić nepravomoćno je osuđen na 22 mjeseca zatvora uvjetno, uz rok kušnje od tri godine.

Mora platiti i 1,9 milijuna mađarskih forinti sudskih troškova ili oko 52 tisuće kuna. Presuda mu je izrečena danas u Mađarskoj zbog izazivanja teške prometne nesreće u kojoj su dvije osobe izgubile život.

Prije današnjeg ročišta, donosi Index.hr, Radimir Čačić je izjavio kako je na sudu da utvrdi pravnu odgovornost.
– Što se političke odgovornosti tiče – građani su sve o tome rekli na izborima, jer sam nakon toga bio na izborima, a moja stranka na Saboru stranke. Naravno, presuda će definirati u velikoj mjeri daljnji razvoj događaja. O osobnoj odgovornosti mogu samo ja suditi – izjavio je Čačić.

Kako dalje piše ovaj hrvatski portal, u obrazloženju presude sutkinja je navela kako je svaki sudionik u prometu, osim na vlastitu sigurnost, dužan paziti i na sigurnost ostalih sudionika prometa. Osvrnula se i na dilemu oko toga je li ili nije bilo magle: "Ako je bilo magle, brzinu je trebalo prilagoditi uvjetima na cesti. Ako je nije bilo, onda postoji drugi razlog zbog kojeg je došlo do naleta na vozilo", donosi Index.

Na nepravomoćnu presudu Čačić ima pravo žalbe.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist