Grad

BROJKE U PORASTU Veliki val rezervacija će pričekati do svibnja!

BROJKE U PORASTU Veliki val rezervacija će pričekati do svibnja!

Ovog travnja svjedočili smo iznimnim turističkim rezultatima, osobito za vrijeme Uskrsa, koji je, unatoč ranijem datumu, na neki način ‘probio’ sve rekorde u turističkim dolascima te nadmašio očekivanja svih djelatnika u turizmu.

Optimizam i zadovoljstvo postignutim na visokoj su razini, a ono što je nas zanimalo jest kakvi se trendovi očekuju kao nastavak turističke sezone.

Iako se trendovi za ljeto, odnosno glavna sezona, ne mogu sa sigurnošću precizirati, dosad ostvarene brojke mogu na neki način pomoći u ocjeni sezone. Ona će, čini se, i ove godine biti sjajna. Dubrovnik je, naime, već u dvoznamenkastom povećanju dolazaka u odnosu na proteklu godinu, što je dobar pokazatelj sezone. Kako stvari stoje, ovaj trend se nastavlja, mišljenja su u TZ Grada Dubrovnika.

TZ bilježi porast
– Porast je u bookingu, imamo posljednje ažurirane brojke do 11. travnja, koje kažu kako je od početka godine ukupno došlo oko 64 tisuće gostiju, što je povećanje od 17 posto. Ostvarili su oko 177 tisuća noćenja, dakle 21 posto više, od početka godine do danas. Trenutno je preko šest tisuća gostiju u gradu, što je 25 posto više nego u isto vrijeme prošle godine. Dakle, moglo bi se reći kako je predsezona krenula odlično, a sve su naznake kako će trend biti pozitivan. Ukratko, očekujemo izvrsnu sezonu – mišljenja je direktorica TZ Grada Dubrovnika Romana Vlašić, koja dodaje i to kako veliki porast kreće s redovima letenja, Dubrovniku najvažnijim načinom povezanosti.

Kakva su očekivanja privatnih iznajmljivača, te hotelijera pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist