Aktualno

BROJAČ POSJETITELJA Četvrtak za dlaku u ‘crveno’, što nas čeka za vikend?

BROJAČ POSJETITELJA Četvrtak za dlaku u 'crveno', što nas čeka za vikend?

Brojač posjetitelja povijesne jezgre danas u 11 sati zabilježio je 7504 posjetitelja, što je očito bio trenutak najjačeg ‘udara’ posjetitelja sa šest cruisera koji su danas posjetili Dubrovnik.

Naime, na tih šest brodova na kružnim putovanjima plovi oko 8600 putnika, a očito se velik dio njih jutros odlučio na đir povijesnom jezgrom, čime su ‘brojčanik’ umalo ‘gurnuli’ u ‘crveno’.

Podsjetimo, šest brojača posjetitelja unutar povijesne jezgre raspoređenih na ulaze i izlaze iz Grada očitavaju podatke o trenutačnom broju posjetitelja u povijesnoj jezgri. Na internetskoj stranici dubrovnik-visitors.hr svim korisnicima dostupne su informacije o stvarnom broju posjetitelja unutar povijesne jezgre, a informacije se ažuriraju svakih 15 minuta. Primarno je zamišljen kao alat koji će donijeti podatke o stvarnom broju ljudi unutar povijesne jezgre, ali i njihovom ponašanju u različitim dijelovima dana.

Kada je krug zelene boje to znači kako je u Gradu trenutačno manje od šest tisuća ljudi, žuti krug upozorava da je u povijesnoj jezgri između šest i osam tisuća ljudi, dok crveni krug šalje signal kako se u Gradu trenutačno nalazi više od osam tisuća ljudi. Dakle, danas nas je do ‘crvenog’ dijelilo svega 500 posjetitelja.

Postavljanje brojača na ulaze i izlaze iz povijesne jezgre dio je kratkoročnih i dugoročnih prijedloga i mjera koje za cilj imaju smanjenje gužva koje nastaju tijekom turističke sezone, posebno unutar povijesne jezgre i u kontaktnoj zoni, a sve sukladno preporukama UNESCO-a.

Inače, tijekom lipnja će u Dubrovnik na brodovima na kružnim putovanjima doći više od 107 tisuća putnika. Već u petak nam stiže novih 7400 posjetitelja na tri cruisera, a u subotu u nedjelju dolazi nam još 5200 gostiju…

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist