Sport

‘BREAK’ NA RIJECI Jugaši utišali Kantridu i poveli 2:0 u seriji!

'BREAK' NA RIJECI Jugaši utišali Kantridu i poveli 2:0 u seriji!

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja ostvarili su vrlo važnu pobjedu u drugoj utakmici finalne serije Prvenstva Hrvatske.

U Rijeci su bili bolji od Primorja sa 7:5 (2:2, 1:1, 2:2, 2:0) te su time poveli s 2:0 i imat će priliku u srijedu 4. svibnja u Gružu u trećem meču stići do pokala prvaka Hrvatske.

Utakmica na Kantridi bila je očekivano teška. Riječani su bolje otvorili meč, poveli su golom Echeniquea s igračem više, da bi s druge strane Joković uzvratio, iskoristivši situaciju s dva igrača više. Bošković sjajnim šutom izvanka pogađa za 2:1, a na 2:2 poravnava Jugov sidrun Vrlić.

U drugoj četvrtini Jugaši su imali tri prilike s igračem više, ali ih nisu iskoristili. Dvije takve prilike imalo je i Primorje, ali također bez rezultata. Potom Joković drugim pogotkom prvi put dovodi momčad Vjekoslava Kobešćaka u prednost, ali do poluvremena Burić poravnava na 3:3.

U trećoj četvrtini Perrone zabija svoj prvi pogodak za novo vodstvo Juga, a nakon što je Dedović pogodio s igračem više, Perrone je upisao svoj drugi pogodak (5:4). Echenique je zatim iskoristio igrača više za 5:5, a Vićan obranio peterac Perroneu, pa su timovi u posljednju četvrtinu ušli izjednačeni.

Čini se kako su Jugaši imali više snage i bolju formu u zadnjem razdoblju utakmice. Najprije je Joković zabio svoj treći pogodak na utakmici, a potvrdu pobjede donio je Perrone, također s trećim pogotkom.

Uz strijelce (Perrone i Joković po 3 te Vrlić 1) svakako vrijedi istaknuti doprinos kapetana Marka Bijača na vratima, koji je upisao 14 obrana. S druge strane Vićan je skupio 8.

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist