Kultura

BRAVO LEROVCI! ‘Grad sjena’ najbolja predstava 57. Festivala kazališnih amatera

BRAVO LEROVCI! 'Grad sjena' najbolja predstava 57. Festivala kazališnih amatera

Za najbolju predstavu 57. Festivala hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama, proglašena je predstava ‘Grad sjena’ Davora Mojaša u autorovoj režiji i u izvedbi Studentskog teatra Lero.

Nagrada dubrovačkom Leru pripala je odlukom festivalskog povjerenstva u sastavu Dubravka Crnojević-Carić, glumica, redateljica, teatrologinja, Mirta Zečević glumica i Robert Raponja, kazališni redatelj i pedagog. Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Dubravka Lošić, a u užem umjetničkom tim Lerove nagrađene predstave su: Mato Brnjić, Viktor Lenert i Antonio Ljubojević.

U predstavi igraju Lerove glumice: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončic Šimić, Ana Petrović, Katarina Ruščić i Glorija Ribić. Ovogodišnji Festival hrvatskih kazališnih amatera održavao se u Pazinu i Vodicama u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.

Izvedba ‘Grada sjena’ bilo je 19 sudjelovanje Studentskog teatra Lero na Festivalim hrvatskih kazališnih amatera na kojima je do danas prikazao ukupno 20 svojih predstava.

Pročitajte još

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist