Zanimljivosti

BRAVO, ANTE! Rekao je ‘Mogu ja’ i sam stao na noge

Ante Jović

– Evo nešto lijepo… Zapravo predivno… Uljepšalo mi je dan, pa želim to podijeliti sa svima vama. Češće svjedočimo lošim stvarima, dobre stvari su postale rijetkost, valjda je takvo vrijeme u kojem živimo. Tako da dobra vijest zasije kao iskra nade i kad tama pokušava nadvladati. Danas se dogodilo nešto što se nije dogodilo nikad do sada.

Ante je samoinicijativno uhvatio majku za rame, drugom rukom se vlastitom snagom podupro od kauč i rekavši samo: ‘Mogu ja’ ustao i stao na noge te se nakon toga vratio u sjedeći položaj. I tako četiri puta. Sreću njegovih roditelja, nije moguće opisati. Ide redovno na vježbe, staje na noge i hoda uz pridržavanje i oslanjanje na tuđu snagu, a danas se dogodilo ovo. Doista mi je silno uljepšalo dan! – piše na svom Facebook profilu Vlaho Aničić, organizator i pokretač grupe ‘Ante Jović <3’, za pomoć hrabrom dječaku iz Mokošice!

Podsjetimo, jedanaestogodišnji dječak Ante Jović nedavno se vratio iz Njemačke gdje su mu u Munchenu stavljena ortopedska pomagala – ortoze. Ante sada već može stajati na nogama, što nam je pokazao prilikom našeg posjeta.

Hrabri dječak ima još uvijek puno posla – sada mora što više hodati i vježbati kako bi jednog dana i prohodao, što mu je najveća želja. Naime, medicinski stručnjaci procijenili su kako bi velik korak ka ispunjenju tog cilja trebala biti operacija ugradnje ortoza koje bi pomogle da se Ante digne na noge i bude samostalan. Podsjetimo, zbog prijevremenog poroda Ante boluje od spazama – tetrapareze, u kolicima je, ne može samostalno sjediti, ne hrani se sam i potpuno je ovisan o drugoj osobi.

No, čini se kako ova priča pomalo dobiva sretniji kraj… Bravo, Ante!

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist