Hrvatska

Brat ministrice kulture Tonko Obuljen na čelu HAKOM-a

Brat ministrice kulture Tonko Obuljen na čelu HAKOM-a

Tonko Obuljen, brat ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek imenovan je novim predsjednikom Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti.

Odluka je to Vlade RH sa zatvorenog dijela sjednice koja je održana u četvrtak, 15. ožujka. Naime, kako se ističe u priopćenju objavljenom na stranici Vlade RH, zbog isteka mandata, Vlada je utvrdila odluku o razrješenju dosadašnjega predsjednika Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, dr. sc. Dražena Lučića, zamjenika predsjednika Domagoja Jurjevića i članova Zdravka Jukića, dr. sc. Nikole Popovića i dr. sc. Marijana Bolarića.

Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, Vlada je utvrdila odluku kojom se Tonka Obuljena imenuje novim predsjednikom Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, Darka Josipovića novim zamjenikom predsjednika Vijeća agencije, a novim članovima Vijeća mr. sc. Mislava Hebela, Antu Milasa i dr. sc. Nikolu Popovića. Vlada je obje odluke uputila u Hrvatski sabor na daljnji postupak.

No, Vlada RH ovo imenovanje nije uvrstila u priopćenje koje je poslano medijima, a prema pisanju Jutarnjeg lista odluka je u isto dodana tek u petak. Glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak Jutarnjem je rekla kako je došlo do propusta prilikom sastavljanja priopćenja te da je sve bilo u skladu s propisima.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist