Aktualno

Branku Bazdanu i Stijepu Gleđu Markosu priznanje za rad i doprinos u palijativnoj skrbi

Branku Bazdanu i Stijepu Gleđu Markosu priznanje za rad i doprinos u palijativnoj skrbi

U petak 21.rujna 2017. godine su na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u prostorima katedre Centra za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i vještine komunikacije (CEPAMET), dijeljena su vrijedna priznanja za rad i doprinos na području palijativne skrbi dvojci naših sugrađana, Branku Bazdanu i Stijepu Gleđu – Markosu.

Branku Bazdanu priznanje je dodjeljeno u stručnom dijelu i to za utemeljenje Palijativne skrbi (izgradnja odjela) u Opcoj bolnici Dubrovnik te za osnivanje i razvoj palijativne skrbi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti na širem području Dubrovniku.

Stijepo Gleđ – Markos dobio je priznanje u volonterskom dijelu i proglašen je palijativcem 2016. godine. Vrijedno priznanje je dobio za svoj humanitarni i volonterski rad sa palijativnim pacijentima na Odjelu opće bolnice Dubrovnik.

Priznanja su dodijelili predstojnica i voditelj Centra prof.dr.sci. Marijana Braš i prof.dr.sci Veljko Đorđević, a dodjeli priznanja su uz mnoge uzvanike nazočili bivši dekani medicinskog fakulteta prof.dr.sci. Nada Čikeš, akademik prof.dr.sci. Davor Miličić i sadašnji prodekan prof.dr.sci. Davor Ježek.

Pročitajte još

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist

Zoran Milanović: ‘Ovo je čisti puč! Na kraju ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako’

Dulist