Politika

Branko Bačić predsjednik HDZ-a DNŽ

Branko Bačić predsjednik HDZ-a DNŽ

Za novog predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, nakon maratonskog prebrojavanja glasova izabran je Branko Bačić, aktualni glavni tajnik HDZ-a koji je dobio 148 glasova, dok je njegov oponent Teo Andrić dobio 116 glasova.

Na izbornoj skupštini, na kojoj je sudjelovalo 274 izaslanika, nakon 7 sati prebrojavanja Izborno povjerenstvo izašlo je sa službenim rezultatima.

– Sigurno ću promijeniti rad Županijskog odbora. i raditi na tome da da se jaz između županijskog i dubrovačkog Gradskog odbora vrlo brzo nadiđe. Pred nama su lokalni izbori 2013. koji su veliki ispit za HDZ. Stoga, uhvatimo se jednog štapa, pobijedimo zajedno na lokalnim izborima i pripremimo se za pobjedu na sljedećim parlamentarnim izborima – danas je delegatim obećao Branko Bačić.

Dosadašnji predsjednik županijskog HDZ-a Frano Matušić odustao je od kandidature nakon što je kao saborski zastupnik postao promatrač u Europskom parlamentu, a delegati iz cijele Dubrovačko – neretvanske županije većinsko povjerenje dali su Bačiću, koji je naglasio da se za kandidaturu odlučio nakon razgovora s brojnim načelnicim i predsjednicima ogranaka.
Također je naglasio da će pružiti ruku protukandidatu i opciji koja ga je kandidirala te da će zajednički nastaviti rad na boljitku HDZ-a i županijske organizacije.

Podsjetimo, u nastupnom obraćanju delegatima Branko Bačić je jasno naglasio kako podržava kandidaturu Jadranke Kosor na izborima za predsjednicu HDZ-a, a prema rezultatima izbora za predsjednika pretpostavlja se da će i većina delegata iz najjužnije hrvatske županije za Opći sabor HDZ-a koji se 20. svibnja održava u Zagrebu podržati dosadašnju predsjednicu Kosor.

Novoizabrani članovi Županijskog odbora su Vedran Antunica, Mate Dragobratović, Ivo Miletić, Joško Damić, Jakša Franković, Mario Curić, Mate Dugandžić, Nikša Trojanović, Mirko Maslač, Pero Ljubić, Tomislav Jurjević, Nikola Batinović, Josip Podbevšek, Ivica Nikolac, Igor Kršinić, Vlatko Mratović, Ivo Mihaljević, Blaž Pezo, Krešimir Vejić, Srećko Ljubičić, Boris Žuvela, Boris Dominiković, Želimir Bosnić, Tonči padovan, Nikola Knežić, Miro Pecotić, Nikola Oršulić, Milenko Glavinić, Ivica Musulin, Andro Rudenjak, Ivica Martić, Hrvoje Butigan, Dubravka Šuica, Nikolina Šišić, Đivo Market, Nikica Rešetina, Davor Mihaljević, Branislav Gašpar i Robert Doko.

Novoizabrani članovi Nadzornog odbora su Joško Cebalo, Stjepan Hrtica, Anto Violić, Stipe Senta i Ante Štrbić Fulin.

Izaslanici ŽO na Izbornom saboru HDZ-a su Mate Dragobratović, Robert Bebić, Ante Vuković, Dinko Franotović, Tonči Bitanga, Paško Ivančević, Nikša Trojanović Marina Sambrailo, Josip Žderić, Ivan Radovan, Tonči Marinović, Marijeta Hladilo, Nikola Oršulić, Andro Rudenjak, Jelka Musladin, Teo Andrić, Joško Krstičević, Mario Bekić, Jure Šiljeg, Nikolina Šišić, Zoran Popović, Mario Milošević, Pino Novak i Antun Kisić.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist