Aktualno

‘Branili smo domovinu, a danas ispadamo zločinci’

'Branili smo domovinu, a danas ispadamo zločinci'

Hrvatska je zemlja, ali ne i država. Sve je ovo posljedica hrvatskog bezmudaštva! – ogorčeno je ustvrdio Petar Mišo Mihočević, ratni pregovarač s agresorom koji je čin bojnika stekao već 1993., povodom privođenja pripadnika Hrvatskog vijeća obrane u Orašju.

Naime, nedavno privođenje deset pripadnika HVO-a u Orašju na zahtjev Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, par dana nakon miroljubivog posjeta hrvatskog premijera Andreja Plenkovića toj zemlji, potaklo je burne reakcije u hrvatskoj javnosti.

Strah pri prolasku kroz Neum

S obzirom na kopnenu odsječenost dubrovačkog kraja od ostatka Hrvatske, osobito je zabrinjavajuća izjava bivšeg načelnika Glavnog stožera OS RH i predsjednika Generalskog zbora Pavla Miljevca koji je na nacionalnoj televiziji rekao kako je dobio upozorenje da ne bi trebao ići preko Neuma. To pitanje posebno tišti dubrovačke branitelje s kojima smo porazgovarali.

U svjetlu novih optužnica iz BiH, pročitajte što o svemu tome misle dubrovački branitelji u tiskanom izdanju DuLista koji je u prodaji od srijede 9. studenog.

Pročitajte još

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist