Aktualno

Božo Miletić s prosvjeda u Zagrebu: Država ne provodi svoje zakone; Uber radi nezakonito!

Božo Miletić, v.d. udruženja taksista

Taksisti iz cijele Hrvatske, a među njima i dio dubrovačkih, u Zagrebu prosvjeduju protiv Ubera.

Vozilima su blokirali dio Vukovarske ulice, od Savske do Hrvatske bratske zajednice, a dio njih okupio se i pred Ministarstvom poduzetništva i obrta kako bi izrazili svoj jasan stav protiv Ubera. Prosvjed, kako donosi Dnevnik.hr, nije prijavljen.

U Zagrebu je i Božo Miletić, predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, koji je na konferenciji za medije istaknuo kako je taksistima preostalo jedino ovo, kako ga je nazvao spontano okupljanje, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo državnim institucijama koje ne provode svoje zakone.

-Nakon dvije godine nefunkcioniranja pravne države u smislu neprovođenja zakona koje je ista ta pravna država donijela, nemamo više što napraviti nego ovo što smo napravili danas, ovo spontano okupljanje kako bismo izrazili svoje nezadovoljstvo državnim institucijama koje ne provode svoje zakone. Naime, već preko dvije godine Uber radi u suprotnosti sa zakonskim okvirima. O tome svjedoče izjave i ministra Butkovića i premijera, ali i presude prekršajnih sudova u korist Republike Hrvatske.

Uber u Republici Hrvatskoj radi nezakonito. Građani vole mrziti taksiste, to su neki repovi iz prošlosti, a današnja razlika između taksista i Ubera je jedino ta što taksisti rade u skladu sa zakonom, a Uber radi nezakonito. Možemo raspravljati o tome što se oni vade na članak ovaj ili onaj da neku drugu vrstu djelatnosti rade, ali to je potpuno nebitno. Prijevoz putnika od točke A do točke B uz naplatu, a to je ono što rade i Uber i taksisti, sukladno definiciji u zakonu se zove autotaksi djelatnost. Svi autotaksi prijevoznici u Hrvatskoj imaju određene aplikacije, neke su bolje, neke su lošije, međutim one postoje. To je nešto što bismo danas rekli ‘the way of living’, ništa inovativno i moderno. Uber je trenutno jedino inovativan i moderan u pronalaženju načina kako kršiti zakone – rekao je u Zagrebu Božo Miletić.

 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist