DuList IN

BOŽIĆNI UGOĐAJ GRADA Klizalište na Zelenoj placi?!

BOŽIĆNI UGOĐAJ GRADA Klizalište na Zelenoj placi?!

Dubrovčani će ove godine za božićne i novogodišnje blagdane dobiti jedan sasvim novi, poseban ugođaj u Gradu! Gradska uprava pokreće Dubrovački zimski festival u trajanju od 45 dana u sklopu kojega će se na potezu od Katedrale do Sponze postaviti 6 adventskih kućica po uzoru na Beč, Salzburg, ali i Zagreb i Split.

– Kućice će se postaviti na potezu od Katedrale do Sponze jer od konzervatora nismo dobili suglasnost za Stradun. Također pregovaramo i za lokaciju klizališta, koje bi se moglo postaviti na Zelenoj placi. No, konzervatori su malo tvrdi po nekim stavovima iako ne bi trebali biti jer se nigdje neće bušiti kamen – ističe Željko Raguž, zamjenik gradonačelnika, dodavši kako ugostitelji već sad željno iščekuju natječaj, budući da će se u tri adventske kućice prodavati kuhano vino, kobasice i slični sadržaji kao u ostalim hrvatskim gradovima. Preostale tri kućice bit će za prodaju božićnih ukrasa.

Dodatni ugođaj stvorit će se umjetnim snijegom, a Grad je i u pregovorima i oko pirotehnike.

Kako je istaknuo Raguž ostali dijelovi Dubrovnika dobit će još bolje osvjetljenje, a pregovara se i s Hrvatskim cestama oko osvjetljavanja Mosta dr. Franja Tuđmana.

– Nakon Ljetnih kreću i Zimske igre! – zaključio je Raguž.

Mnoštvo različitih i zanimljivih događaja koji se u Dubrovniku odvijaju tijekom prosinca i siječnja prvi put će se brendirati kao jedinstveni zimski festival. Sve gradske ustanove u kulturi, ali i udruge dostavile su svoje planirane programe u zadanom vremenskom razdoblju te će se i oni uključiti u finalni program koji će se tiskati na plakatima i prigodnim knjižicama.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist