Sport

Bobić: Vratili smo se iz ‘minusa’ i odigrali jugaški

Jug - Primorje

Po završetku utakmice s Primorjem zadovoljni bodom bili su Jugaši, premda im nije bio dovoljan za plasman na Final 6.

– Utakmica je bila odlična, dobra za gledanje. Odigrali smo mušku utakmicu, jer Primorje je izvanredna momčad s 13 izvrsnih igrača. Mogu samo čestitati suigračima što smo izdržali sve četiri četvrtine. Pokazali smo da se s njima možemo nositi. Odigrat ćemo skupinu do kraja dostojanstveno, imali smo tešku grupu, odigrali nekoliko sjajnih utakmica. Oproštaj je izvjestan, ali mislim da za ništa ne možemo reći da nam je žao. Možda jedino Barceloneta kod kuće. Ostaje nam Final4 Jadranske lige i Prvenstva, i nadam se da ćemo pružiti sve bolje i bolje partije – kazao je Nikola Janović, strijelac tri pogotka protiv Primorja.

– Normalno da smo se istrošili, neki od nas su odigrali cijelu utakmicu na visokoj razini. Mora utakmica ostaviti traga. Već protiv Mladosti će se to osjetiti za tri dana, ali nadam se ne previše. Nadam se finalu, što je utakmica za sebe. Iskreno, Primorje je favorit, i sve osim njihovog slavlja bilo bi ravno iznenađenju. Ali mi idemo u Zadar napraviti iznenađenje – istaknuo je Janović.

Vratar Marko Bijač na kraju utakmice na svom je kontu imao čak 13 obrana, od toga 8 u prvoj četvrtini.
– Bila je, kao i uvijek s Primorjem, jako teška utakmica. Pokazali su opet da kažnjavaju najmanje greške. Nekoliko su puta na utakmici imali priliku pobjeći na nedostižnu razliku. Na sreću, nisu uspjeli. Na kraju smo uz malo sreće uspjeli izvući i taj bod – izjavio je Bijač.

– Mi smo ovim remijem vratili samopouzdanje. I prije meča sam rekao da mi s njima možemo igrati. Oni su najbolja momčad na svijetu i dosta toga se mora poklopiti, moramo držati egal s njima do zadnje minute. Vjerujem da imamo šanse i u Zadru. Oni ovdje nisu imali rezultatski značaj, tako da će u Zadru biti još neugodniji i bolje će se spremiti za finale Jadranske lige – istaknuo je Bijač.

Jugov nominalno drugi centar, stasiti Šibenčanin Jure Marelja, odigrao je odličnu utakmicu. Europski suci ga očito nešto bolje tretiraju nego domaći dijelitelji pravde.

– Nismo toliko dobro rezultatski otvorili susret s obzirom na sve okolnosti koje su se odvijale u bazenu. Mislim da smo možda mogli ostvariti i osjetniju prednost. Oni su jako teška momčad. S igračem više na vanjskoj liniji lopta im klizi, svako dodavanje je opasnost za vrata. Uspjeli smo izdržati borbenošću i discipliniranom igrom uspjeli doći do pozitivnog rezultata – rekao je Marelja.

– Za Final4 ćemo pripremiti neka iznenađenja. Jako je teško prognozirati takve utakmice. I sami ste vidjeli, u europskim utakmicama smo s njima remizirali, u domaćima smo nekako lakše gubili. Nadam se da se neće taj negativni niz nastaviti. Zbilja bi nam značilo da uzmemo taj trofej u Zadru – dodao je Marelja.

I za kraj svoje viđenje susreta dao je i trener Juga Miho Bobić.
– Tražili smo od igrača da budu agresivni, da odigraju jugaški, to je igra koja nas je uvijek krasila. S te strane sam zadovoljan. Znam da je igrač više bio dobar, s tim sam zadovoljan, ali nas je pokopao igrač manje. Ne smiju nam protivnički igrači na stativama imati toliko prostora i vremena za cimanje. Nadam se da ćemo do Mladosti, utakmice koja nam je ključna, to ispraviti. Jer ako nam se to ponovi, nećemo imati pravo na ispravak. Imali smo puno sreće, oni su ispustili čisto vodstvo i pobjedu, tu nema govora. Ali bod je bod, ostali smo neporaženi, ušli smo nadam se u ciklus dobrih utakmica. Sad ćemo se dobro pripremiti za Mladost – izjavio je Bobić.

Slaže se da Jug nije dovoljno dobro iskoristio početak susreta, kad je Bijač naredao osam obrana, a Jug zabio samo jednom.
– Bijač nas je držao u igri, branio je gotovo nemoguće, što znači da obrana nije bila dobra. Imali smo rezultat, ali igru nismo imali. U drugoj četvrtini smo vodili 3:1, ali u dvije minute smo to prosuli. Oni su ušli u ritam 1-2 gola razlike, bilo je teško stizati to. Ipak, činjenica je da smo se nakon 3 gola minusa vratili, što nam se prije zamjeralo. Uzeli smo bod, koji u Ligi prvaka ništa ne znači, ali sam sve u svemu zadovoljan – zaključio je Bobić.

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist