Sport

BLIŽI SE TAJ DAN Prijavite se na Dubrovački polumaraton

BLIŽI SE TAJ DAN Prijavite se na Dubrovački polumaraton

Za prvomajski vikend Grad svetog Vlaha ponovno će se pretvoriti u jednu od najatraktivnijih trkačkih staza na svijetu, a sve zahvaljujući 2. Dubrovačkom polumaratonu. Utrku, koja je 2015. u Grad dovela više od 500 trkača iz 34 zemlje svijeta, prepoznala je i krovna europska atletska udruga, European Athletics dodijelivši joj maksimalnih pet zvjezdica. Dubrovački polumaraton na taj se način smjestio uz bok nekim od najvećih i najuspješnijih utrka u Europi.

Polumaratonska utrka, koja se održava u sklopu dvodnevnog događanja “Du MoUon – Runners’ Days Dubrovnik 2016.” trčat će se u nedjelju, 1. svibnja na Međunarodni praznik rada. Ponovno se očekuje dolazak trkača iz cijeloga svijeta, ali i ponajboljih hrvatskih atletičara jer će upravo Dubrovnik i Dubrovački polumaraton biti domaćin ovogodišnjem Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u polumaratonu. Prijave za polumaraton otvorene su do 1.travnja, a sve trkače očekuje bogat startni paket. Svi koji žele sudjelovati u utrci prijaviti se mogu ovdje.

Uz Dubrovački polumaraton, 1. svibnja održat će se i humanitarna utrka građana “5K – Fun Run” dužine 5 kilometara čiji je sav prihod namijenjen liječenju teško oboljele sedamnaestogodišnje Dubrovkinje Karle Sentić. Više je to nego dobar razlog da se registrirate za 5K utrku i otrčite je za Karlu! Cijena startnine iznosi simboličnih 50kn, a svi registrirani dobit će prigodnu 5K majicu.

Čak i ako niste raspoloženi za trčanje, obucite svoje 5K majice, dođite u što većem broju na Stradun i glasno podržite ostale trkače. Trčanjem ili pak navijanjem poslat ćete poruku ovoj djevojci da ustraje u svojoj borbi. Za humanitarnu utrku 5K prijaviti se možete ovdje.
Subota, 30. travnja, rezervirana je za “Utrku dubrovačkim zidinima”, a istog dana održat će se i “Dječji dan” namijenjen našim najmlađim sugrađanima. Naime, djeca Dubrovačkih dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola trčat će svoju utrku na Stradunu.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist