Sport

BIT ĆE UZBUDLJIVO U BEOGRADU Počinje 12. kolo Triglav vaterpolo lige!

BIT ĆE UZBUDLJIVO U BEOGRADU Počinje 12. kolo Triglav vaterpolo lige!

Triglav regionalna vaterpolo liga najavljuje uzbudljivo 12. kolo. Dubrovački Jug Croatia osiguranje, jedan od najtrofejnijih svjetskih klubova, danas putuje u Beograd i najavljuje uzbudljivu utakmicu protiv momčadi Crvene zvezde.

“Čeka nas jedna slična utakmica onoj koju smo igrali protiv Galatasaraya. Sa Zvezdom smo igrali u prvom dijelu Lige, relativno lagano smo ih dobili, no protiv njih se sigurno ni jedna ekipa ne može opustiti, pogotovo kada se igra u Beogradu. Imaju spoj odličnih mlađih igrača, petorica su bila u sastavu kada su osvojili prošlogodišnji Svjetski kup. Kada dodamo Šefika i izbornika Savića, znamo o kakvoj se ekipi radi. Dovoljno nam je upozorenje utakmica protiv Primorja, koju su igrali u kvalifikacijama Lige prvaka, gdje su u obje utakmice u zadnju četvrtinu ušli s nerješenim rezultatom. Nama je ovo bitna utakmica kako bismo ušli u ciklus pobjeda protiv težih protivnika, te s maksimalnim brojem bodova u ovu drugu fazu natjecanja. Utakmicu zbog bolesti ne igra Nikola Janović, kao ni Nikša Dobud zbog kazne!” – izjavio trener Miho Bobić.

Utakmica Crvena zvezda – Jug CO igra se u subotu, 17. siječnja u 18 sati.

“Crvenu Zvezdu moramo shvatiti maksimalno ozbiljno. To je mlada, agresivna ekipa jako opasna na svom bazenu, imaju sličan tip igre kao Mladost koja nam je zadala probleme u Kupu. Falit će nam Dobud i Janović, pa ćemo mi ostali morati pružiti maksimum kako bi ostvarili pobjedu”- izjavio je kapetan Juga Marko Bijač.

U napetom 12. kolu u grupi A, 17. siječnja, HAVK Mladost na domaćem terenu dočekuje OVK POŠK, Primorje Erste Bank dočekat će Budvu, AVK Branik ugostit će Radnički Kon Tiki. U nedjelju, 22. siječnja, splitski će Jadran odmjeriti snage protiv Partizana Raiffeisen, a utakmica je u izravnom TV prijenosu od 18.15 sati na Arenasport 1 kanalu. U grupi B slobodan je Jadan Herceg Novi, a 17. siječnja Primorac će se boriti protiv momčadi Medveščaka, dok će 18. siječnja Vojvodina igrati protiv Mornara Brodospas.

U Triglav regionalnoj vaterpolo ligi igra 15 klubova. Predstavnici Hrvatske su: HAVK Mladost, VK Jadran, VK Jug CO, VK Medveščak, VK Mornar BS, OVK POŠK i VK Primorje EB. Od srpskih klubova u Ligi igraju: VK Crvena zvezda, VK Partizan, VK Radnički i VK Vojvodina. Predstavnici Crne Gore su VK Budva, PVK Jadran i VK Primorac, dok je jedini slovenski predstavnik AVK Branik iz Maribora.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist