Natrag
26.9.2017 18:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

BIT ĆE TO DOBAR LIPANJ U TEATRU Mjesec se otvara ‘Skupom’ i teatrom slijepih uz Sentimento festival!

29.5.2017 @ 17:31 Dulist Kultura
3;3

Podijelite:

Lipanj u Kazalištu Marina Držića bit će užurban i prepun zbivanja, a mjesec otvara komedija Marina Držića ‘Skup’ koja igra 2. i 3. lipnja od 20 sati u režiji Ivice Kunčevića.

Festival Sentimento i KMD zatim predstavljaju hit predstavu ‘Jučer sam se sjetio plave’ u izvedbi najstarijeg kazališta slijepih i slabovidnih u svijetu ‘Novi život’. Izvedbe humanitarnog karaktera su na repertoaru 5. i 6. lipnja od 20.30 sati, a svi prihodi namijenjeni su za glazbenu rehabilitaciju najranjivijih skupina Dubrovačko-neretvanske županije u projektu ‘Unison World‘.

O tekstu ‘Skup’ najvećeg dubrovačkog komediografa zapisane su riječi i riječi, a Njarnjas družina uvijek iznova uveseljava i baštini duh Dubrovnika. Stari Skup od novca ne vidi ni Grad ni svoje, ni prošlost ni budućnost, nikakav apsolut!

‘Jučer sam se sjetio plave’ je predstava o četiri inspirativne životne priče slijepih osoba koje se isprepliću u režiji Petre Radin nadahnute su životima glumaca. Svoje uloge glumci Dajana Biondić, Suzana Bliznac, Milenko Zeko, Vojin Perić i Loris Pilav tumače duboko proživljeno ostavljajući publiku na granici između suza i smijeha. Oni gledateljstvu prenose vlastiti osjećaj svijeta i pričaju svoju iskrenu životnu priču u kojoj ne žele da ih sažalijevamo zbog njihovog fizičkog stanja, nego da ih doživimo kao ljude koji su jednostavno drugačiji.

Rezervacije na tel. (020) 321 088 i na e-mail: blagajna@kazaliste-dubrovnik.hr

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana